In de bagagerichtlijnen staat omschreven welke bagage gratis meegenomen mag worden en voor welke bagage een ticket gekocht moeten worden.

  • Er wordt onderscheid gemaakt tussen ruim- en handbagage.
  • De maximale hoeveelheid gratis handbagage per persoon is twee stuks handbagage van max. 55 x 35 x 25 cm (indien nodig ingeklapt of opgevouwen voor de ticketcontrole) per persoon. Paraplu’s, wandelstokken en jassen tellen niet mee als bagagestuk en mogen altijd als gratis handbagage worden vervoerd.
  • Het max. aantal ruimbagagestukken is twee per persoon met een maximale afmeting van (L x B x H) 85 x 60 x 30 cm. Extra ruimbagagestukken uitsluitend tegen betaling.

Download de volledige bagagerichtlijnen (PDF-bestand)

Bagage mee op de boot

Bagageservice sneldienst 

Reist u met de sneldienst, dan neemt u zelf uw bagage mee aan boord. Direct bij binnenkomst plaatst u uw ruimbagage in de daarvoor bestemde vakken. Handbagage, jassen, etc. kunt u opbergen in de speciale bovenvakken (indien aanwezig) of onder uw zitplaats. Aan boord mag bagage nooit een zitplaats in beslag nemen of gangpaden en nooduitgangen versperren. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers hierover op.

Bagagevervoer op de eilanden

Op beide eilanden zijn bedrijven die uw bagage naar uw vakantieverblijf vervoeren. Informeer bij uw logiesverstrekker.

Bagagekluizen

In de terminals in Harlingen, op Terschelling en op Vlieland zijn bagagekluizen aanwezig, waarin u tegen betaling tijdelijk uw bagage kunt opbergen.

Aanhangwagen Vlieland

Op Vlieland zijn gemotoriseerde voertuigen niet toegestaan. Het is wel toegestaan om een aanhangwagen (voor tenten/reisbagage) mee te nemen naar het eiland.

Bagageservice veerdienst

Reist u per autoveerdienst, dan plaatst u na de ticketcontrole uw ruimbagage op de bagagewagens die klaar staan. De bagagewagens worden door onze medewerkers aan en van boord gereden. Na aankomst kunt u uw bagage hier weer afnemen. Handbagage mag u meenemen in de salon. Deze mag nooit een zitplaats in beslag nemen of gangpaden en nooduitgangen versperren. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers hierover op. Het gebruik van een bagagewagen is voor eigen risico.

Bagagetrolleys

Voor de vertrekhal van Rederij Doeksen in Harlingen en op Terschelling staan gratis bagagetrolleys voor u klaar. Voor het gebruik heeft u een 2 euromunt nodig. Op Vlieland zijn geen bagagetrolleys aanwezig.

Transportbedrijf

Wilt u meer bagage, goederen, kisten of kratten meenemen of (vooraf) naar uw vakantieadres laten versturen? Neem dan contact op met Transportbedrijf De Vlas, telefoon 0517 - 41 27 87 of Transport Service Terschelling, telefoon 0562 - 44 34 44.