De Waddentaxi van Rederij Doeksen verzorgt vervoer op maat tussen Harlingen, Vlieland en Terschelling, maar ook daarbuiten. Daarnaast vaart Waddentaxi ms Zeehond ook een eigen dienstregeling tussen de eilanden.

Bekijk de afvaarten van de Waddentaxi tussen Vlieland en Terschelling.
Waddentaxi ms Zeehond exclusief huren? Reserveren is mogelijk van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren (tussen 9.00 en 17.00 uur) via 06 - 109 411 86.

Ms Zeehond werd in 2011 gebouwd en in de vaart genomen en verzorgt sindsdien vervoer op maat (vakantie, bruiloften, vrijgezellenfeestjes, zakelijk bezoek) én een eigen dienstregeling tussen Vlieland en Terschelling. 

De Zeehond heeft een maximale capaciteit van 12 personen en biedt voldoende ruimte voor bagage. Het schip is uitgerust met luxe stoelen. De overtocht per waddentaxi van Harlingen naar Terschelling of Vlieland bedraagt circa 1 uur. Tussen beide eilanden duurt de overtocht circa 25 minuten.

Vaart de Waddentaxi op vaste tijden?

Ja, de Waddentaxi vaart op gezette tijden tussen Terschelling en Vlieland. Bekijk alle afvaarttijden.

De Waddentaxi is ook af te huren voor een exclusieve overtocht. Bekijk de tarieven.

Is de Waddentaxi rolstoelvriendelijk?

De Waddentaxi is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. Dit in verband met de beperkte kadevoorzieningen.

Ook rolstoelen en scootmobielen kunnen niet mee aan boord. Prima alternatieven zijn onze reguliere autoveerboten en sneldiensten.

Waar zijn de opstapplaatsen van de Waddentaxi?

De opstapplaatsen zijn in Harlingen, Vlieland en Terschelling. Bekijk onze plattegronden voor de exacte locaties en meer informatie.

Welke voertuigen mogen mee aan boord van de Waddentaxi?

Extra bagage en fietsen mogen tegen betaling mee op ms Zeehond. Vind hier een compleet overzicht.

Andere voertuigen zoals auto's, motoren, (elektrische) bakfietsen, brommers en bagagekarretjes kunnen niet mee aan boord. Boek in dit geval een veerdienst van Rederij Doeksen.

Hoeveel minuten voor vertrek moet ik aanwezig zijn?

Voor een reis met ms Zeehond dient u 15 minuten vooraf aanwezig te zijn op de opstapplaats.

Is het mogelijk om de Waddentaxi van Rederij Doeksen af te huren?

Ja, het is mogelijk om de Zeehond af te huren voor een overtocht, of een dag(deel). Bekijk de tarieven. Reserveren voor losse verhuur kan van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren (tussen 9.00 en 17.00 uur) via 06 - 109 411 86.