Met de auto of motor naar Terschelling of Vlieland

Auto’s kunnen uitsluitend mee op onze veerdienst, op de sneldienst kunnen geen auto’s vervoerd worden. Tickets kunnen alleen van te voren geboekt worden.

Elektrische voertuigen

In verband met de veiligheid is het aan boord nergens toegestaan om (de accu’s van) elektrische voertuigen op te laden. Ook het vervoer van elektrische en hybride voertuigen (auto’s, fietsen, etc.) die beschadigd zijn of die een storing hebben waardoor er een verhoogd risico op brand is, is niet toegestaan. Ook niet wanneer zij vervoerd worden op een auto-ambulance van een schadehersteller.

Meerdere auto's mee?

Bent u van plan meerdere auto's mee te nemen? Maak hiervoor dan aparte boekingen. Houd er wel rekening mee dat iedere boeking minimaal één persoon (bestuurder) moet bevatten.

Motoren

Zet uw motor aan boord stevig neer. Rederij Doeksen is niet aansprakelijk voor eventuele schade, mocht uw voertuig aan boord omvallen.

Mindervaliden

Bent u slecht ter been en/of rolstoelgebruiker en hebt u hulp nodig bij het aan- en van boord gaan, meld dit dan bij onze medewerkers. Zij zijn u graag van dienst.

Met de auto naar Vlieland

Vlieland is autoluw en dit betekent dat het in principe niet is toegestaan gemotoriseerde voertuigen mee te nemen naar Vlieland. Wilt u toch uw auto, motor of brommer meenemen, dan dient u vóór de reis een zogenaamde T-ontheffing aan te vragen bij de gemeente Vlieland. Zie voor meer informatie over het aanvragen van een vergunning www.vlieland.nl. Hebt u een ontheffing, dan kunt u vervolgens telefonisch voor uw auto, motor of brommer een plaats op de boot boeken.

Aanhangwagens naar Vlieland

Op Vlieland zijn gemotoriseerde voertuigen niet toegestaan, behalve als u in het bezit bent van een B-ontheffing (eilandbewoners) of T-ontheffing (tijdelijke ontheffing bezoekers). Het is wel toegestaan om een aanhangwagen (wanneer deze gebruikt wordt voor recreatieve doeleinden zoals het meenemen van tenten/reisbagage) mee te nemen naar het eiland.

Voorwaarden voor het overzetten van een aanhanger zonder trekkend voertuig:

  • mag geen eigen kenteken voeren
  • max. 2,05 meter breed
  • max. 2,60 meter hoog
  • max. laadvermogen van 750 kg

Voor een aanhangwagen kan alleen een retourticket gekocht worden. U kunt een retourreis voor de aanhangwagen alleen telefonisch boeken via telefoonnummer 088-9000 888.

Let op:

Rederij Doeksen verzorgt niet het transport van de boot naar uw accommodatie. Met uw accommodatieverschaffer of via een bagagevervoerder regelt u het transport van de boot naar uw plaats van bestemming.