Met de auto of motor naar Terschelling of Vlieland

Auto’s kunnen uitsluitend mee op onze veerdienst, op de sneldienst kunnen geen auto’s vervoerd worden. Tickets kunnen alleen van te voren geboekt worden.

Met de auto naar Vlieland

Vlieland is autoluw en dit betekent dat het in principe niet is toegestaan gemotoriseerde voertuigen mee te nemen naar Vlieland. Wilt u toch uw auto, motor of brommer meenemen, dan dient u vóór de reis een zogenaamde T-ontheffing aan te vragen bij de gemeente Vlieland. Zie voor meer informatie over het aanvragen van een vergunning www.vlieland.nl. Hebt u een ontheffing, dan kunt u vervolgens telefonisch voor uw auto, motor of brommer een plaats op de boot boeken.

Meerdere auto's mee?

Bent u van plan meerdere auto's mee te nemen? Maak hiervoor dan aparte boekingen. Houd er wel rekening mee dat iedere boeking minimaal één persoon (bestuurder) moet bevatten.

Motoren

Zet uw motor aan boord stevig neer. Rederij Doeksen is niet aansprakelijk voor eventuele schade, mocht uw voertuig aan boord omvallen.

 

Mindervaliden

Bent u slecht ter been en/of rolstoelgebruiker en hebt u hulp nodig bij het aan- en van boord gaan, meld dit dan bij onze medewerkers. Zij zijn u graag van dienst.

Aanhangwagens naar Vlieland

Op Vlieland zijn gemotoriseerde voertuigen niet toegestaan, behalve als u in het bezit bent van een B-ontheffing (eilandbewoners) of T-ontheffing (tijdelijke ontheffing bezoekers). Het is wel toegestaan om een aanhangwagen (wanneer deze gebruikt wordt voor recreatieve doeleinden zoals het meenemen van tenten/reisbagage) mee te nemen naar het eiland.

Voorwaarden voor het overzetten van een aanhanger zonder trekkend voertuig:

 • mag geen eigen kenteken voeren
 • max. 2,05 meter breed
 • max. 2,60 meter hoog
 • max. laadvermogen van 750 kg

Voor een aanhangwagen kan alleen een retourticket gekocht worden. U kunt een retourreis voor de aanhangwagen alleen telefonisch boeken via telefoonnummer 088-9000 888.

 

Let op:

Rederij Doeksen verzorgt niet het transport van de boot naar uw accommodatie. Met uw accommodatieverschaffer of via een bagagevervoerder regelt u het transport van de boot naar uw plaats van bestemming.

 

Overtocht met Rederij Doeksen

Inschepen

Om het inschepen zo vlot en prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we de volgende aandachtspunten:

 • wees minimaal een half uur voor afvaart aanwezig;
 • in Harlingen aangekomen, meldt u zich bij het autoloket van Rederij Doeksen. Bij de mini-rotonde slaat u rechtsaf;
 • bij het autoloket wordt uw boeking gecontroleerd. Blijken de afmetingen van uw auto niet overeen te komen met uw boeking, dan wordt uw boeking aangepast;
 • op basis van de maat van uw auto wordt uw auto opgesteld voor het inschepen. De medewerkster geeft aan in welke rij u uw voertuig mag parkeren;
 • medepassagiers in auto’s adviseren wij dringend via de terminalhal aan boord te gaan. Vergeet hierbij niet uw bootticket mee te nemen. Op deze manier beperken we – in verband met de veiligheid – het aantal passagiers op de autodekken. De terminal is verwarmd, rookvrij en voorzien van gratis wifi. Ook vindt u er gratis (invaliden)toiletten, een babyverzorgingsruimte, horeca en een winkel;
 • uw ticket wordt persoonlijk door één van onze medewerkers gescand;
 • u parkeert uw auto op aanwijzingen van onze medewerkers aan boord van het schip.
Genieten op Vlieland en Terschelling
Genieten op Vlieland en Terschelling
Bekijk alle afvaarten