Dienstregeling 2024: een aantal veranderingen op een rij

De dienstregeling die is ingegaan op dinsdag 9 januari 2024 is op een paar punten anders dan die van 2023. Deze aanpassingen zijn gedaan om bepaalde wensen van eilanders, RvA’s en Klantenpanels mogelijk te maken, ontschepingstijd te verruimen, de logistiek in de haven en de overstaptijden met het OV te verbeteren en historisch drukke momenten beter op te vangen. Ook zijn er afvaarttijden geschrapt waarvan zeer weinig gebruik werd gemaakt.

In 2024 zijn er ongeveer evenveel autoveerdienstafvaarten als in 2023 en iets minder sneldienstafvaarten:

  • Er zijn aanpassingen doorgevoerd in vertrek- en aankomsttijden. Benieuwd welke tijden zijn veranderd? Bekijk dan onze online dienstregeling.
  • De afvaarten van de sneldienst op vrijdag (10.30 uur HV en 11.35 uur VH) vervallen van 1 t/m 15 maart en van 9 t/m 22 november wegens onvoldoende bezetting;
  • Tijdens het jaarlijks groot onderhoud van de vrachtboot zetten we op woensdag een derde retourreis van de veerdienst in voor extra autocapaciteit (17.35 uur TH en 19.55 uur HT). De avondafvaarten van de sneldienst op die woensdagen vervallen dan (18.35 uur TH en 19.40 uur HT);
  • Tijdens het jaarlijks groot onderhoud van het ms Vlieland (dit jaar eerder dan normaal) zetten we extra afvaarten van de sneldienst in voor extra capaciteit;
  • De afvaarten van de sneldienst om 19.10 uur (VH) op dinsdag en woensdag vervallen in de maanden mei t/m september wegens onvoldoende bezetting;
  • Als gevolg hiervan vervallen ook de afvaarten van de sneldienst om 20.10 uur (HT) op dinsdag en woensdag van mei t/m september.

De Friesland, Willem Barentsz en Willem de Vlamingh zullen afwisselend de hoofddienst van en naar Terschelling uitvoeren. Zo spreiden we het risico op zeer hoge brandstofprijzen, omdat die nog erg wisselend zijn en zorgen we voor voldoende kwaliteit en duurzaamheid.

Direct een reis boeken naar Terschelling of Vlieland? 
Kies eenvoudig online uw route en reisdata en stel uw reis samen.

Benieuwd naar de standaard dienstregeling van de sneldienst en de veerdienst van Rederij Doeksen naar Terschelling en Vlieland?

Download en bekijk de standaard dienstregeling 2024 (PDF).

Eenvoudig en snel online een totaal overzicht van al onze afvaarten op een specifieke datum? Bekijk dan ons online afvaartenoverzicht.

Van Harlingen naar Terschelling en v.v.  
Veerdienst ca. 2 uur
Sneldienst (rechtstreeks) ca. 50 min.
Sneldienst (via Vlieland) ca. 1 uur en 35 min.
Van Harlingen naar Vlieland en v.v.         
Veerdienst ca. 1 uur en 35 min.
Sneldienst (rechtstreeks) ca. 45 min.
Sneldienst (via Terschelling) ca. 1 uur en 35 min.
Van Terschelling naar Vlieland en v.v.     
Sneldienst ca. 30 min.         

Gewijzigde afvaarten worden gecommuniceerd via onze website en het X-account van Rederij Doeksen (www.twitter.com/rederijdoeksen).

Passagiers die hebben geboekt voor een afvaart die gewijzigd wordt of uitvalt, krijgen persoonlijk bericht via sms. Het is daarom belangrijk dat u bij het maken van een boeking uw mobiele nummer opgeeft.

Als aanvullende service op de dienstregeling vaart ms Zeehond op een aantal gezette tijden van en naar Vlieland en Terschelling. Ms Zeehond is een waddentaxi en heeft een capaciteit van maximaal twaalf personen. De waddentaxi is uitgerust met comfortabele stoelen, koffie- en theefaciliteiten en voldoende ruimte voor meegebrachte bagage.