Dit autoluwe eiland leent zich uitstekend voor het maken van een mooie fietstocht. Op Vlieland zijn diverse fietsverhuurders in de directe nabijheid van de veerdam. Als de boot aankomt, staan er op de veerdam bagagevervoerders klaar om uw koffers naar uw accommodatie te brengen terwijl u alvast Vlieland op de fiets verkent.

Webcam

Alvast in de stemming komen? Kijk live mee.

Hoewel Vlieland het kleinste bewoonde eiland van de Waddeneilanden is, is er voldoende te doen. De natuur speelt een grote rol op dit eiland, dus fietsen en wandelen zijn prima bezigheden. Voor de paardrijliefhebbers zijn er ook mogelijkheden om te paard het eiland te verkennen.

De VVV, direct tegenover de aanlegplaats gelegen, biedt alle informatie over Vlieland zoals fiets- en wandelroutes of diverse boeken over dit prachtige eiland. Ook kunt u een gratis informatiegids of activiteitenoverzicht afhalen. Loop over het kuierpaadje en bekijk alle vogels die op de strandvlaktes te zien zijn. Daarnaast leent het eiland zich ook uitstekend voor watersporten als surfen, kitesurfen en zelfs sportvissen

Liefhebbers van de natuur overnachten natuurlijk het liefst in een tent en dat kan op één van de campings op Vlieland. Maar ook mensen die liever in een huisje of appartement overnachten vinden op Vlieland diverse mogelijkheden variërend van eenvoudig tot luxueus. En hoewel Vlieland slechts 1 dorp heeft zijn er prima hotels te vinden die aan uw wensen voldoen. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Breng een bezoek aan Vlieland.site en ontdek in één overzicht alle accommodaties voor een overnachting op Vlieland.