Informatie voor eilanders

Bent u als inwoner ingeschreven op Terschelling of Vlieland en voldoet u aan de bepalingen van het Reglement Eilander Tarief (PDF-bestand)? Dan heeft u recht op de eilanderpas. Houders van een geldige eilander pas genieten van frequente reizigers voordeel. Ze varen tegen aantrekkelijke tarieven, profiteren van speciale acties en kunnen met hun pas versneld inschepen.

Eilander website

Op het eilander deel van deze website vindt u o.a. handige formulieren, informatie over het klantenpanel en de Raad van Advies, alle publicaties van de Drijfveren en mededelingen en acties, speciaal voor eilanders. Ook kunt u hier uw boekingen maken en beheren. Met uw pasnummer en uw persoonlijke wachtwoord, kunt u inloggen op deze website.

Eilanderpas aanvragen

  • Lees het Reglement Eilander Tarief (PDF-bestand);
  • Vul in en onderteken het Aanvraagformulier Eilanderpas (PDF-bestand);
  • Vraag een uittreksel van de Basisregistratie Personen (Uittreksel bootpas) van de gemeente Vlieland of Terschelling op;
  • Zorg voor een recente pasfoto (optioneel; bij de balie op Terschelling kunt u ter plekke een pasfoto maken);
  • Bent u in het bezit van een auto of camper? Vul in en onderteken het Aanvraagformulier Eilander-autopas (PDF-bestand).

 

Ook voor eilander kinderen van 0-4 jaar dient u een pas aan te vragen, maar hierbij is het niet nodig een pasfoto in te leveren. 

 

Lever het ingevulde aanvraagformulier, uw pasfoto en het uittreksel van de Basisregistratie Personen in bij de balie van Rederij Doeksen op Terschelling of Vlieland. Alleen als uw uittreksel is voorzien van een een QR-code, kunt u ook alle gegevens per e-mail naar info@rederij-doeksen.nl sturen o.v.v. Aanvraag eilanderpas.

Speciaal voor familie van eilanders, die minimaal vier jaar aaneengesloten zijn ingeschreven bij de gemeente Vlieland of Terschelling, heeft Rederij Doeksen een exclusieve kortingspas geïntroduceerd. Zo ontvangen familieleden aan de wal 20% korting op alle personentickets. 

 

De pas kan uitsluitend aangevraagd worden door:

  • Kinderen van eilanders en hun inwonende gezin, woonachtig aan de wal;
  • Ouders van eilanders, woonachtig aan de wal.
Voor vragen neem contact op met Rederij Doeksen
Voor vragen neem contact op met Rederij Doeksen
Contact opnemen