Veelgestelde vragen

FAQ Tarieven

Hoe stelt Rederij Doeksen haar tarieven vast?

De tarieven van Rederij Doeksen zijn tijdens het Openbare Dienstcontract in de jaren ‘90 vastgesteld door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Sindsdien kunnen onze tarieven jaarlijks verhoogd worden met de Landelijke Tarieven Index (LTI), die vastgesteld wordt door het Rijk. De tarieven van Rederij Doeksen moeten worden goedgekeurd door de concessiehouder (het Ministerie van Infrastructuur en Milieu), voordat we ze mogen publiceren of gebruiken.

Zijn er mogelijkheden om met korting over te varen?

Ja, die zijn er. Tijdens de zomermaanden reist u op geselecteerde afvaarten met 20% korting (personen, auto’s, fietsen). Dit is het daltarief.

Groepen vanaf 15 personen kunnen groepskorting aanvragen.

Bij Rederij Doeksen krijgen 65+-ers korting op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

Vaart u vaak naar de eilanden, dan kunt u lid worden van het Vaste Reizigers Programma, waarbij u profiteert van flinke korting (20%) op uw veerboottickets en ander voordeel.

Regelmatig zijn er speciale kortingsacties en arrangementen. Abonnees van onze gratis e-mailnieuwsbrief ontvangen als eerste hierover informatie.

Is in de tarieven van Rederij Doeksen een brandstoftoeslag inbegrepen?

Nee, dat is niet het geval.

Moet ik BTW betalen over de tickets?

Ja, over uw tickets betaalt u 9% BTW.

Is de OV-kaart geldig bij Rederij Doeksen?

Nee, die is niet geldig bij Rederij Doeksen.

Waarom betaal ik via het bootkaartje al voor één dag toeristenbelasting?

Dit is op verzoek van de gemeentes Terschelling en Vlieland. Toeristenbelasting wordt geheven via het bootticket voor de eerste dag (zonder overnachting) en voor de overnachtingen op het eiland (aan de logiesverstrekker). Toeristenbelasting wordt geïnvesteerd in toeristische activiteiten en evenementen, onderhoud van de wegen en fietspaden, het opruimen zwerfafval, etc. Meer informatie hierover? Neem dan contact op met de gemeente Terschelling of de gemeente Vlieland.

Kan ik toeristenbelasting terug vragen?

Voor toeristenbelasting voor de eerste dag (via het bootticket) wordt door de gemeente geen teruggave verleend. Komt u voor vrijstelling van toeristenbelasting in aanmerking, omdat u bijvoorbeeld voor werkbezoek naar het eiland reist, dan zal de logiesverstrekker u geen toeristenbelasting in rekening brengen. Dit moet u wel vooraf aan de logiesverstrekker melden. Meer informatie bij de gemeente Terschelling of de gemeente Vlieland.