Faciliteiten voor mindervaliden

Mindervaliden helpen we (indien gewenst) graag met het aan en van boord gaan. Onze medewerkers verlenen u graag assistentie. Hieronder een aantal handige tips en services, waardoor uw reis plezierig en veilig verloopt.

Voorzieningen bij Rederij Doeksen

 

 

Veerboten*  

Terminal
Harlingen  

Terminal
Terschelling  

Terminal
Vlieland

Lift

x

x

 

 

Invalidentoilet  

x

x

x

x

Rolstoel

 

x

x

x

Rolstoelhelling

 

x

 

 

 

*Ms Midsland en ms Zeehond zijn voor rolstoelgebruikers zeer slecht toegankelijk
Wij raden u aan met ms Friesland naar Terschelling of met ms Vlieland naar Vlieland te reizen. Onze sneldiensten (ms Koegelwieck en ms Tiger) zijn ook een goed alternatief voor mindervalide reizigers.

Mindervaliden helpen we graag aan boord

Tips en services

  • Een rolstoel, scootmobiel of driewieler voor mindervaliden mag gratis mee aan boord, mits op dat moment gebruikt voor vervoer van mindervalide personen.
  • Maakt u gebruik van een rolstoel en/of bent u slecht ter been? Dan raden we u af om te reizen met MS Midsland. Scootmobielen kunnen bijvoorbeeld niet mee aan boord van dit schip. Ms Friesland (Terschelling) en ms Vlieland (Vlieland) zijn daarentegen uitstekend uitgerust. Ook alle sneldiensten bieden alle comfort voor mindervalide reizigers. Tijdens het boekingsproces kunt u zien met welk schip welke afvaart wordt uitgevoerd.
  • In alle terminals zijn rolstoelen aanwezig, die u kunt lenen om gemakkelijker aan boord te gaan.
  • Passagiers voor wie het reizen in een drukke salon erg belastend is, kunnen in overleg met de purser gebruik maken van een aparte ruimte aan boord (rustruimte, ziekenboeg)
  • Op alle schepen en in alle terminals zijn invalidentoiletten aanwezig.
  • Hulphonden mogen in alle gevallen gratis mee aan boord.
  • Begeleiders mogen op vertoon van de OV-Begeleiderskaart gratis meereizen. U boekt en betaalt hiervoor online of telefonisch een ticket. Op uw reisdag ontvangt u het betaalde bedrag retour bij het loket op vertoon van uw begeleiderspas. Begeleiders reizen niet gratis per sneldienst, maar betalen hiervoor uitsluitend de sneldiensttoeslag. Tijdens werfbeurten van ms Friesland en ms Vlieland vervalt de sneldiensttoeslag.
  • Bent u in het bezit van een Autipas? Toon hem gerust, we zijn op de hoogte en helpen graag zo goed mogelijk.

 

Onze medewerkers verlenen u graag assistentie
Onze medewerkers verlenen u graag assistentie