Veelgestelde vragen

FAQ Bagage

Hoeveel bagage mag ik meenemen en welke kosten zijn daaraan verbonden?

Passagiers mogen gratis twee stukken ruimbagage meenemen en daarnaast handbagage. Alle voorwaarden en afmetingen leest u onder bagage.

Kan ik mijn bagage gelijk bij aankomst in Harlingen ergens afgeven?

U kunt uw bagage in de bagagewagens plaatsen vanaf het moment dat de passagiers aan boord kunnen gaan. Er zijn bagagekluizen in het souterrain van de terminal te Harlingen. Hierin kunt u tijdelijk uw bagage plaatsen, als u bijvoorbeeld voor uw reis nog even de stad in wilt.

Ik heb veel bagage. Hoe neem ik die mee?

U neemt uw bagage zelf mee. Voor de terminal staan bagagetrolleys waarmee u uw bagage door de ticketcontrole kunt rijden. Na de ticketcontrole staan bagagewagens klaar waarop u uw bagage kunt plaatsen. Onthoud voor uw gemak het nummer van de wagen. Vervolgens kunt u zelf aan boord gaan. De bagagewagens worden door onze medewerkers aan boord gereden. Na aankomst worden de bagagewagens van boord gereden, waarna u uw bagage van de wagens kunt nemen.

Moet ik betalen voor kinderfietsen, buggy’s en kinderwagens?

Nee, kinderwagens en buggy’s mogen gratis mee aan boord, mits zij uitsluitend worden gebruikt voor het vervoer van baby’s en kinderen. Kinderfietsen zijn gratis indien zij vallen binnen de maximale afmeting voor gratis bagagevervoer (85 x 60 x 30 cm).

Ik heb een fiets en een koffer/grote tas. Hoe neem ik dit mee aan boord?

Als u naast uw fiets ook een koffer of grote tas heeft, dan kunt u deze bagage naar de bagagekarren brengen zodra de toegangpoortjes opengaan voor de passagiers. Vervolgens kunt u via de fietsingang met uw fiets aan boord gaan. 

Mag vuurwerk mee aan boord?

Het meenemen van vuurwerk en/of andere gevaarlijke stoffen aan boord is niet toegestaan. Dit geldt voor zowel handbagage, als bijvoorbeeld het meenemen van vuurwerk in de fietstas of in de auto. Deze artikelen worden bescouwd als vracht en kunnen uitsluitend via één van de vrachtvervoerders overgezet worden.

Uitzondering rond jaarwisseling

Voor vuurwerk geldt een uitzondering tijdens de laatste drie dagen van het jaar, mits het vuurwerk aan de waldienst of aan de bemanning wordt afgegeven en de maximale hoeveelheid van 5 kilo per persoon niet overschreden wordt.