Bent u als inwoner ingeschreven op Terschelling of Vlieland en voldoet u aan de bepalingen van het Reglement Eilander Tarief (PDF-bestand)? Dan heeft u recht op de eilanderpas. Houders van een geldige eilander pas genieten van frequente reizigers voordeel. Ze varen tegen aantrekkelijke tarieven, profiteren van speciale acties en kunnen met hun pas inschepen.

Eilander website

Op het eilander deel van deze website vindt u o.a. handige formulieren, informatie over het klantenpanel en de Raad van Advies, alle publicaties van de Drijfveren en mededelingen en acties, speciaal voor eilanders. Ook kunt u hier uw boekingen maken en beheren. Met uw pasnummer en uw persoonlijke wachtwoord, kunt u inloggen op deze website.

  • Lees het Reglement Eilander Tarief (PDF-bestand);
  • Vul in en onderteken het Aanvraagformulier Eilanderpas (PDF-bestand);
  • Vraag een uittreksel van de Basisregistratie Personen (Uittreksel bootpas) van de gemeente Vlieland of Terschelling op;
  • Zorg voor een recente pasfoto (optioneel; bij de balie op Terschelling kunt u ter plekke een pasfoto maken);
  • Bent u in het bezit van een auto of camper? Vul in en onderteken het Aanvraagformulier Eilander-autopas (PDF-bestand).

Ook voor eilander kinderen van 0-4 jaar dient u een pas aan te vragen, maar hierbij is het niet nodig een pasfoto in te leveren.  

Lever het ingevulde aanvraagformulier, uw pasfoto en het uittreksel van de Basisregistratie Personen in bij de balie van Rederij Doeksen op Terschelling of Vlieland. Alleen als uw uittreksel is voorzien van een een QR-code, kunt u ook alle gegevens per e-mail naar info@rederij-doeksen.nl sturen o.v.v. Aanvraag eilanderpas.

Goed om te weten: de Eilander-autopas kan niet digitaal aangevraagd worden, hiervoor dient u langs de balie van Rederij Doeksen te gaan.