Logo en huisstijl

Het logo wordt altijd toegepast in PMS 280, of een full colour-vertaling daarvan. Wanneer kleurenreproductie niet mogelijk is, kan het logo worden toegepast in 100% zwart. Als de zeehond gevuld wordt afgebeeld, gebeurt dit met de kleur wit.

 Hoofdlogo
Variant PMS 280
Variant Full Colour

Download dit logo als JPG

 Hoofdlogo
Variant zwart

Download dit logo als JPGHorizontale varianten van het logo
Van het logo bestaat een horizontale variant. Deze kan worden toegepast, wanneer een bepaalde lay-out of een bepaald formaat daarom vragen. Het woordmerk staat daarbij links van het beeldmerk, op een vaste afstand en in een vaste verhouding. De horizontale lijn blijft daarbij gehandhaafd, op zijn vaste positie t.o.v. het woordmerk.

 

 Horizontale variant PMS 280
Horizontale variant Full Colour

Download dit logo als JPG

 

 Horizontale variant Zwart

Download dit logo als JPG


Kleurgebruik
Afhankelijk van de druktechnische mogelijkheden of de drager kan de kleur van het logo vertaald worden naar andere kleursystemen. CMYK voor full colour drukwerk, RGB en HEX-waarde voor beeldschermen en RAL-kleur voor verf

Kleur logo
PMS 280

Kleurvertalingen

CMYK (iso coated profiel)
C 100  
M 72  
Y 0  
K 18

RGB
R  4  
G 49  
B  118

HEX
#043176

RAL
Nr. 5022

Plaatsing van het logo - ondergrond
Het logo wordt bij voorkeur geplaatst op een witte of Doeksen-gele ondergrond (PMS 109 C / PMS 108 U). Het logo mag daarbij gedeeltelijk over een aangrenzend beeld heen vallen.

Plaatsing van het logo - vrije zone
Voor het logo wordt een vrije zone gehanteerd, bepaald door een X-marge rondom.

Maximale verkleining van het logo
Het logo dient te allen tijde te worden gereproduceerd zoals weergegeven in de handleiding. Het logo dient nooit te worden gereproduceerd door (opnieuw) inscannen of opnieuw tekenen. De maximale verkleining van het logo is tot een breedte van 20 mm, in geval van het verticale logo. Bij het horizontale logo is de maximale verkleining tot een breedte van 31 mm.