Met de bus of trein naar Harlingen? Of alvast een busretour regelen op Vlieland of Terschelling? Boek het openbaar vervoer heel eenvoudig tegelijk met uw bootticket. Vanaf nu doen álle Arriva treinstations in Friesland en Groningen mee én kunt u ervoor kiezen om per bus naar Harlingen Haven te reizen. Bovendien kunnen passagiers ook gelijk een busdagkaart boeken voor het vervoer naar hun accommodatie op het eiland. Maak uw reis compleet en ga zorgeloos op reis. Snel geregeld en ook nog eens beter voor het milieu.

Dagelijks geldig (ook vóór 09:00 uur 's ochtends en in het weekend) i.c.m. uw Rederij Doeksen bootticket op de bijbehorende reisdagen.

Let op: genoemde prijs is excl. bootticket.  

Kies tijdens het boeken van uw bootticket (bij de stap 'extra opties' in de boekingsmodule) het gewenste Openbaar Vervoer.

voor 10,00

Voordelig bus- en/of treinretour, geldig voor alle Arriva bus- en of treinhaltes in de stad Leeuwarden naar Harlingen en v.v. 

€ 10,- per persoon
voor 17,00

Voordelig bus- en/of treinretour, geldig voor alle Arriva bus- en of treinhaltes in de provincie Friesland naar Harlingen en v.v. 

€ 17,- per persoon
voor 27,00

Voordelig bus- en/of treinretour, geldig voor alle Arriva bus- en of treinhaltes in de provincie Groningen naar Harlingen en v.v. 

€ 27,- per persoon
voor 3,50

Voordelig busretour, geldig voor alle bushaltes op Terschelling of Vlieland en v.v.

€ 3,50 per persoon

Tarieven Waddenretour 2024

 

Leeuwarden -

Harlingen

Friesland -

Harlingen

Groningen -

Harlingen

Volwassene 10,00  17,00 27,00
65+ 10,00  17,00 27,00
4 t/m 11 jaar 5,00  8,00 13,50
0 t/m 3 jaar  gratis gratis gratis

Tarief in euro's per persoon voor het retourticket voor de bus en/of trein naar Harlingen, exclusief de kosten voor de bootreis.

 

Bus op de eilanden

Volwassene 3,50
65+ 3,50 
4 t/m 11 jaar 2,50 
0 t/m 3 jaar  gratis

Tarief in euro's per persoon voor het retourbusticket naar uw eindbestemming op de eilanden, exclusief de kosten voor de bootreis.

Boek nu uw Waddenretour

Belangrijk om te weten

  • Het Waddenretour is alleen boekbaar voor retourreizen.
  • Bij de bevestiging van het Waddenretour ontvangt u naast de boottickets, (in een tweede PDF-bestand) een tweetal trein en/of bustickets. Hiervan kunt u één gebruiken voor de heenreis en één voor de terugreis. Alleen geldig in reguliere buslijnen en treintrajecten van Arriva in Friesland en Groningen (incl. Qliners, buurtbus & Lijntaxi).
  • Fiets niet inbegrepen. Bijboeken van een fiets voor reizen met de trein is mogelijk, vergeet in dat geval niet ook een fietsticket bij Arriva te kopen. Tickets hiervoor zijn te verkrijgen in de Arriva automaten op de Friese en Groningse stations en bij de Arriva stores in Leeuwarden en Groningen. U kunt geen fiets meenemen in de bus naar Harlingen of op de eilanden.
  • In de trein/bus kan er gevraagd worden naar een geldig identificatiebewijs.
  • De heen- en terugreis hoeven niet op dezelfde dag plaats te vinden.

Algemene voorwaarden

  • U kunt uw boeking probleemloos annuleren, voordat de treinreis en geboekte afvaart heeft plaatsgevonden. U kunt annuleren via de website, telefonisch en bij de balie. Annuleringen die wij per e-mail ontvangen, worden niet in behandeling genomen.
  • Het Waddenretour is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties en/of kortingsregelingen.
  • Het geldige traject is afhankelijk van het geboekte Waddenretour (zie ticket Rederij Doeksen). Het Waddenretour ticket is alleen geldig op de dag van de bootreis in combinatie met het geldige bootticket van Rederij Doeksen.
  • Niet geldig voor groepsreizen, reizen met de auto en pashouders.
  • Niet geldig i.c.m. een Fietsdagarrangement of Eilandhoparrangement, omdat deze arrangementen al inclusief een busdagkaart of fiets voor op het eiland zijn.

     Bekijk wijzigings-en annuleringsvoorwaarden

Het Waddenretour is een samenwerking tussen Rederij Doeksen en Arriva. Door het aanbieden van het Waddenretour hoopt Rederij Doeksen meer passagiers te stimuleren gebruik te maken van het OV. Hierdoor wordt de uitstoot van o.a. CO2 beperkt en dit past bij de groene doelstellingen van ons bedrijf.

Passagiers die hun bootreis duurzamer willen maken, doen dit door een vrijwillige toeslag van € 0,75 bij te boeken. Met dit bedrag steunt u sinds 2021 lokale CO2- verlagende projecten op Terschelling en Vlieland. Rederij Doeksen compenseert jaarlijks 5.000 dienstreizen van haar medewerkers. Zo zorgen we samen voor een schoner waddenmilieu. Doet u ook mee?