Selecteer heenreis
Selecteer terugreis

Tien gouden kersttips op Vlieland

Maak van deze kerstvakantie iets bijzonders en kom naar Vlieland, voor een dagje of langer! Tijdens de kerstvakantie worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. We zetten tien gouden tips voor u op een rij:

 

 1. Kleine (kunstzinnige) Kerstfair
  Diverse kunstenaars hebben speciaal voor deze fair in de Reddingbootschuur de aller mooiste decembercadeaus gemaakt: keramiek, glas, handgeschept papier, kleine schilderijtjes… Voor elk wat wils! De kleine kerstfair wordt op diverse data tot in januari gehouden.
 2. Slauerhoff-wandeling
  Verken het winterse eiland samen met eilanddichter Gerda Posthumus en ontdek Slauerhoffs gedichten in het landschap. Slauerhoff bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door op het eiland. Iets dat in veel van zijn gedichten doorklinkt.
 3. Wintermarkt
  Op zaterdag 22 december wordt er een gezellige kerst- en wintermarkt gehouden op het Kerkplein en op 29 december staat er van 14-18 uur een wintermarkt in de Dorpsstraat. Kom sfeer proeven in het dorpje met zijn authentieke huisjes en smalle gloppen.
 4. Zoete tonen: kerstconcert, kerstrondgang en zeemanskoor
  Kleinkoor Vlieland geeft op 22 december in de Nicolaaskerk een sfeervol kerstconcert. Gratis toegankelijk! Op zoek naar nóg meer sfeer? Ontwaak dan op Eerste Kerstdag met de Vlielander fanfare, die vanaf 6 uur kerstliederen over het eiland laten klinken. Op 28 december is de kerk podium van het Vlielander Zeemanskoor.
 5. Eilander sagen en vertellingen
  Bij de warmte van de houtkachel worden - onder het genot van een kop warme koffie of thee - de verhalen en sagen verteld, die al van generatie op generatie worden doorgegeven op het eiland. Benieuwd? Aanmelden kan bij bezoekerscentrum de Noordwester.
 6. Kerstnachtviering
  De historische Nicolaaskerk zet op kerstavond 24 december om 22 uur de deuren wijd open. Want om 22.30 uur begint hier de kerstnachtviering met bekende liederen en het vertellen van het kerstverhaal. Kleinkoor Vlieland verleent haar medewerking.
 7. Workshop eilandsieraad maken bij de Zilverjutter
  Maak samen met edelsmid Marleen een sieraad met eilandschatten als schelpen, zand en barnsteen. In december en januari organiseert ze diverse workshops: van harte aanbevolen!
 8. Sportieve kerstcross
  Sportief aangelegd? Kom dan op 26 december naar de Bolder op camping Stortemelk. Daar kun je je vanaf 11 uur inschrijven voor de kerstcross en worden ervoor koffie en erna warme glühwein en chocolademelk geschonken.
 9. Goedemorgen Vlieland
  Speciaal voor kleintjes t/m 4 jaar wordt op 27 december vanaf 10 uur in de Noordwester een ochtendprogramma georganiseerd. Aan de hand van verschillende dieren rondom de vuurtoren zien ze hoe Vlieland wakker wordt.
 10. Lichtjeswandeling
  De Lichtjeswandeling wordt op 29 december gehouden: een sfeervolle kerswandeling met verrassingen. We verzamelen om 16 uur bij restaurant Puur. Wie gaat er gezellig mee?

Meer weten?

De tien tips hierboven zijn slechts een aantal van de activiteiten die de komende weken worden georganiseerd op het eiland. Op https://vlieland.net/nl/activiteiten leest u precies wanneer wat plaatsvindt en waar.

 

Boottickets, parkeren en OV

Boottickets boekt u gemakkelijk via www.rederij-doeken.nl. U kunt ze vanaf uw smartphone laten scannen, dus printen is niet nodig. In Harlingen kunt u gebruik maken van diverse parkeergelegenheden, bekijk ze via www.rederij-doeksen.nl/parkeren. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld: bussen stoppen voor de terminal en treinstation Harlingen Haven ligt op circa 10 wandelminuten.