Selecteer heenreis
Selecteer terugreis

Tien gouden kersttips op Vlieland

Maak van deze kerstvakantie iets bijzonders en kom naar Vlieland, voor een dagje of langer! Tijdens de kerstvakantie worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. We zetten tien gouden tips voor u op een rij:

 

 1. Kleine (kunstzinnige) Kerstfair
  Diverse kunstenaars hebben speciaal voor deze fair in de Reddingbootschuur de aller mooiste decembercadeaus gemaakt: keramiek, glas, handgeschept papier, kleine schilderijtjes… Voor elk wat wils! De kleine kerstfair wordt op diverse data tot in januari gehouden.
 2. Slauerhoff-wandeling
  Verken het winterse eiland samen met eilanddichter Gerda Posthumus en ontdek Slauerhoffs gedichten in het landschap. Slauerhoff bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door op het eiland. Iets dat in veel van zijn gedichten doorklinkt.
 3. Wintermarkt
  Op zaterdag 28 december wordt er een gezellige kerst- en wintermarkt gehouden op het Kerkplein en op 29 december staat er van 14-18 uur een wintermarkt in de Dorpsstraat. Kom sfeer proeven in het dorpje met zijn authentieke huisjes en smalle gloppen.
 4. Zoete tonen: kerstconcert en kerstrondgang
  Kleinkoor Vlieland geeft op 21 december in de Nicolaaskerk een sfeervol kerstconcert. Gratis toegankelijk! Op zoek naar nóg meer sfeer? Ontwaak dan op Eerste Kerstdag met de Vlielander fanfare, die vanaf 6 uur kerstliederen over het eiland laten klinken. 
 5. Eilander sagen en vertellingen
  Bij de warmte van de houtkachel worden - onder het genot van een kop warme koffie of thee - de verhalen en sagen verteld, die al van generatie op generatie worden doorgegeven op het eiland. Benieuwd? Aanmelden kan bij bezoekerscentrum de Noordwester.
 6. Kerstrit
  De kerstman wordt tijdens zijn wandeling door het dorp op 24 december vergezeld door eilander ruiters, en heeft voor alle kinderen een lekker snoepzakje! De ruiters met kerstman houden even pauze op het kerkplein bij de kerststal en dan is het mogelijk om met de kerstman op de foto te gaan.
 7. Kerstnachtviering
  De historische Nicolaaskerk zet op kerstavond 24 december om 22.15 uur de deuren wijd open. Want om 22.30 uur begint hier de kerstnachtdienst met bekende liederen en het vertellen van het kerstverhaal. Kleinkoor Vlieland verleent haar medewerking.
 8. Workshop eilandsieraad maken bij de Zilverjutter
  Maak samen met edelsmid Marleen een sieraad met eilandschatten als schelpen, zand en barnsteen. In december en januari organiseert ze diverse workshops: van harte aanbevolen!
 9. Sportieve kerstcross
  Sportief aangelegd? Kom dan op 26 december naar de Bolder op camping Stortemelk. Daar kun je je vanaf 11 uur inschrijven voor de kerstcross en worden ervoor koffie en erna warme glühwein en chocolademelk geschonken.
 10. Beertje Buiten 

  Een familieprogramma voor gezinnen met kinderen van 3 tot en met 6 jaar. De kinderen gaan de natuur in met hun pop of beer. Oskar, de beer van De Noordwester, gaat ook mee met een de bolderkar van De Noordwester.

Meer weten?

De tien tips hierboven zijn slechts een aantal van de activiteiten die de komende weken worden georganiseerd op het eiland. Op https://vlieland.net/nl/activiteiten leest u precies wanneer wat plaatsvindt en waar.

 

Boottickets, parkeren en OV

Boottickets boekt u gemakkelijk via www.rederij-doeken.nl. U kunt ze vanaf uw smartphone laten scannen, dus printen is niet nodig. In Harlingen kunt u gebruik maken van diverse parkeergelegenheden, bekijk ze via www.rederij-doeksen.nl/parkeren. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld: bussen stoppen voor de terminal en treinstation Harlingen Haven ligt op circa 10 wandelminuten.