Vakantie op Vlieland is wegdromen op het strand bij de ondergaande zon, een lange wandeling door het bos of vogels spotten in de Kroon’s polders. Dit kan allemaal op het kleinste bewoonde Waddeneiland: Vlieland. Geniet van de natuur en de activiteiten in uw vakantie op Vlieland op slechts 2 uur varen vanaf Harlingen.

Maak een “woestijnsafari” over de Vliehors, een grote zandvlakte aan de westkust van Vlieland. In een omgebouwde legertruck kan zelf ervaren worden hoe het is om over een grote zandvlakte te rijden. Of ga kitesurfen en bedwing de golven van de Noordzee. Een schitterend uitzicht over de omgeving heb je vanaf de markante vuurtoren op  het 40 meter hoge Vuurboetsduin. Deze is bijna dagelijks geopend voor bezichtiging. De sportievelingen doen mee aan de Vuurtorenloop op Vlieland of de Stortemelk Halve Marathon. Voor de smulpapen is er de Amusetour Vlieland en de Cranberry week. Of bezoek Here Comes The Summer of Into The Great Wide Open.

De natuur speelt een grote rol in het dagelijks leven op Vlieland. Geen wonder, want maar liefst 99% van het eiland bestaat uit bos, duinen en strand. Hier zijn zeldzame vogels te spotten en bijzondere planten te bewonderen. Of maak in uw vakantie op Vlieland een zeehondentocht over de Waddenzee en spot zeehonden op de zandplaten.

Accommodatie op Vlieland

Hoewel Vlieland slechts 1 dorp heeft, zijn er ruim voldoende en zeer diverse accommodaties voor uw vakantie. Knusse huisjes in het bos, familiecampings, gezellige appartementen  en luxe hotels: er is voor een ieder wat wils op Vlieland.

Bij Rederij Doeksen doen we er alles aan om de vakantie op Vlieland al aan boord te laten beginnen. Geniet van de overtocht van Harlingen naar Vlieland aan boord van de veerdienst. Van alle comfort en gemakken voorzien, vaart de veerboot in twee uur naar het verst gelegen Waddeneiland van Nederland. Liever sneller op het eiland? Dat kan met onze sneldienst. Neem plaats in één van de twee salons en in slechts 45 minuten zet u voet aan wal op Vlieland.

Boek nu uw tickets voor een onbezorgde vakantie op Vlieland.