Schepen Rederij Doeksen

De moderne en betrouwbare vloot van Rederij Doeksen bestaat uit veerboten, catamarans en vrachtschepen met maximale veiligheid.

Ms Willem de Vlamingh

Ms Willem de Vlamingh en ms Willem Barentsz zijn de eerste LNG-veerboten in Nederland. Door de vele duurzame en innovatieve kenmerken betekent een reis met deze 'groene' boot een aanzienlijke vermindering in uitstoot. Aan boord zijn moderne salons, waaronder een stiltesalon en een kindersalon. Er is een goed gevuld zelfbedieningsbuffet en op de eerste verdieping is een bar. Alle ruimtes en dekken zijn goed toegankelijk voor mindervaliden. Aan boord kunt u gratis gebruik maken van wifi.

 

Technische specificaties 

Lengte: 70 meter
Breedte: 17,3 meter
Maximale snelheid:  16 mijl per uur (ca. 26 km/u)
Aantal passagiers:                   692
Aantal auto’s: 60
Gebouwd in: 2020

 

Ms Willem Barentsz

Ms Willem Barentsz en ms Willem de Vlamingh zijn de eerste LNG-veerboten in Nederland. Door de vele duurzame en innovatieve kenmerken betekent een reis met deze 'groene' boot een aanzienlijke vermindering in uitstoot. Aan boord zijn moderne salons, waaronder een stiltesalon en een kindersalon. Er is een goed gevuld zelfbedieningsbuffet en op de eerste verdieping is een bar. Alle ruimtes en dekken zijn goed toegankelijk voor mindervaliden. Aan boord kunt u gratis gebruik maken van wifi.

 

Technische specificaties 

Lengte: 70 meter
Breedte: 17,3 meter
Maximale snelheid:  16 mijl per uur (ca. 26 km/u)
Aantal passagiers:                   692
Aantal auto’s: 60
Gebouwd in: 2020

 

Ms Friesland

Ms Friesland is het grootste schip op de lijn Harlingen – Terschelling. Aan boord zijn moderne salons, waaronder een aparte familiesalon met videohoekje. Heeft u trek, dan kunt u een keuze maken bij de zelfbedieningsbuffetten. Ook is er een gezellige bar. Handig: op de eerste verdieping vindt u de babyverzorgingskamer en er zijn werkplekken met stopcontacten. Aan boord kunt u gratis gebruik maken van wifi.

 

Technische specificaties 

Lengte: 69 meter
Breedte: 16 meter
Maximale snelheid:  14 mijl per uur (ca. 25 km/u)
Aantal passagiers:                   1100
Aantal auto’s: 100
Gebouwd in: 1989

 

Ms Vlieland

Ms Vlieland is het grootste schip op de lijn Harlingen – Vlieland. Aan boord is een zelfbedieningsbuffet en een bar. In de salon kunt u een keuze maken uit zitgroepjes met een tafel, loungebanken en stoelen in vliegtuigopstelling en er zijn werkplekken met stopcontacten. Er is een kindersalon op de begane grond. Aan boord kunt u gratis gebruik maken van wifi. Het gehele schip, dus ook het zonnedek, is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Technische specificaties

Lengte:    68 meter
Breedte: 17 meter
Maximale snelheid: 14 mijl per uur (ca. 25 km/u)
Aantal passagiers: 950
Aantal auto’s: 50
Gebouwd in: 2005

 

Ms Koegelwieck

De sneldienst is sinds 1973 niet meer weg te denken bij Rederij Doeksen! Ms Koegelwieck is alweer het derde snelle schip van de Rederij. Aan boord staan de stoelen in vliegtuigopstelling. Er zijn geen horecavoorzieningen, maar een krantje is wel verkrijgbaar en er wordt gratis wifi aangeboden. Het panoramaraam op de eerste verdieping biedt een prachtig uitzicht over de Waddenzee. De overtocht per sneldienst gaat lekker snel: reist u rechtstreeks, dan bent u in drie kwartier aan de overkant.

 

Technische specificaties

Lengte:    35,5 meter
Breedte: 10 meter
Maximale snelheid: 32 mijl per uur (ca. 58 km/u)
Aantal passagiers:

312

Aantal auto’s: geen
Gebouwd in:   1992

Ms Tiger

Ms Tiger is de nieuwste snelboot van Rederij Doeksen. Aan boord staan comfortabele stoelen in vliegtuigopstelling opgesteld. In de bovensalon is een groepstafel, waaraan u gezellig kunt zitten. Er zijn geen horecavoorzieningen. Wel kunt u tijdens uw reis gratis gebruik maken van wifi. De reis per sneldienst duurt (rechtstreeks) 45 minuten.

 

Technische specificaties              

Lengte:     52 meter
Breedte:   12 meter
Maximale snelheid: 32 mijl per uur (ca. 58 km/u)
Aantal passagiers: 414
Aantal auto’s:  0
Gebouwd in:   2002

Ms Noord-Nederland

De Noord-Nederland is onze enige vrachtboot. Het schip vervoert vooral vuile lading (GFT, destructiewagens) en vracht zodat de passagiersschepen hier geen last van hebben. Daarnaast wordt het schip op drukke momenten ingezet als extra autoboot. Ms Noord-Nederland kan meer lading vervoeren dan haar eigen gewicht en is de allereerste roll on roll of-vrachtcatamaran in Europa. In 2017 is de Noord-Nederland verlengd met 20 meter.

 

Technische specificaties

Lengte: 65,6 meter
Breedte: 15 meter
Maximale snelheid: 12 mijl per uur (ca. 22 km/u)
Aantal passagiers:  12
Vracht:    449,1 ton (182 meter)
Gebouwd in: 2002

 

Maak de overtocht met Rederij Doeksen
Maak de overtocht met Rederij Doeksen
Bekijk alle afvaarten