Schepen Rederij Doeksen

De moderne en betrouwbare vloot van Rederij Doeksen bestaat uit veerboten, catamarans en vrachtschepen met maximale veiligheid.

Ms Friesland

Ms Friesland is het grootste schip op de lijn Harlingen – Terschelling. Aan boord zijn moderne salons, waaronder een aparte familiesalon met videohoekje. Heb je trek, dan kun je een keuze maken bij de zelfbedieningsbuffetten of een hapje eten in het à la carte restaurant. Ook is er een gezellige bar. Handig: op de eerste verdieping vind je de babyverzorgingskamer en er zijn werkplekken met stopcontacten. Aan boord kun je gratis gebruik maken van wifi.

 

Technische specificaties 

Lengte: 69 meter
Breedte: 16 meter
Maximale snelheid:  14 mijl per uur (ca. 25 km/u)
Aantal passagiers:                   1100
Aantal auto’s: 100
Gebouwd in: 1989

Ms Vlieland

Ms Vlieland is het grootste schip op de lijn Harlingen – Vlieland. Aan boord is een zelfbedieningsbuffet en een bar. In de salon kun je een keuze maken uit zitgroepjes met een tafel, loungebanken en stoelen in vliegtuigopstelling en er zijn werkplekken met stopcontacten. Er is een kindersalon op de begane grond. Aan boord kun je gratis gebruik maken van wifi. Het gehele schip, dus ook de het zonnedek, is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Technische specificaties

Lengte:    68 meter
Breedte: 17 meter
Maximale snelheid: 14 mijl per uur (ca. 25 km/u)
Aantal passagiers: 950
Aantal auto’s: 50
Gebouwd in: 2004

 

 

Ms Midsland

Ms Midsland is de senior van onze vloot. Het schip wordt ingezet naar zowel Vlieland als Terschelling op drukke momenten en ter vervanging van de andere schepen bij onderhoud.  In de salons vind je comfortabele banken en stoelen. Het schip is helaas slecht toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Ook hier wordt gratis wifi aangeboden. Voor een verse kop koffie, gebak of een lekkere dagschotel kun je terecht bij het zelfbedieningsbuffet. Onderin het schip bevindt zich de bar en voor kinderen is er een ballenbak.

Technische specificaties

Lengte:   78 meter
Breedte: 12 meter
Maximale snelheid: 14 mijl per uur (ca. 25 km/u)
Aantal passagiers: 700
Aantal auto’s: 53
Gebouwd in:  1974

Ms Koegelwieck

De sneldienst is sinds 1973 niet meer weg te denken bij Rederij Doeksen! MS Koegelwieck is alweer het derde snelle schip van de Rederij. Aan boord staan de stoelen in vliegtuigopstelling. Er zijn geen horecavoorzieningen, maar een krantje is wel verkrijgbaar en er wordt gratis wifi aangeboden. Het panoramaraam op de eerste verdieping biedt een prachtig uitzicht over de Waddenzee. De overtocht per sneldienst gaat lekker snel: reis je rechtstreeks, dan ben je in drie kwartier aan de overkant.

 

Technische specificaties

Lengte:    35,5 meter
Breedte: 10 meter
Maximale snelheid: 32 mijl per uur (ca. 58 km/u)
Aantal passagiers:

312

Aantal auto’s: geen
Gebouwd in:   1992

Ms Tiger

Ms Tiger is de nieuwste snelboot van Rederij Doeksen. Aan boord staan comfortabele stoelen in vliegtuigopstelling opgesteld. In de bovensalon is een groepstafel, waaraan je gezellig kunt zitten. Er zijn geen horecavoorzieningen. Wel kun je tijdens je reis gratis gebruik maken van wifi. De reis per sneldienst duurt (rechtstreeks) 45 minuten.

 

Technische specificaties              

Lengte:     52 meter
Breedte:   12 meter
Maximale snelheid: 32 mijl per uur (ca. 58 km/u)
Aantal passagiers: 414
Aantal auto’s:  0
Gebouwd in:   2002

Ms Noord-Nederland

De Noord-Nederland is onze enige vrachtboot. Het schip vervoert vooral vuile lading (GFT, destructiewagens) en vracht zodat de passagiersschepen hier geen last van hebben. Daarnaast wordt het schip op drukke momenten ingezet als extra autoboot. MS Noord-Nederland kan meer lading vervoeren dan haar eigen gewicht en is de allereerste roll on roll of-vrachtcatamaran in Europa.

 

Technische specificaties

Lengte: 48 meter
Breedte: 15 meter
Maximale snelheid: 12 mijl per uur (ca. 22 km/u)
Aantal passagiers:  12
Vracht:    250 ton (100 meter)
Gebouwd in: 2002
Maak de overtocht met Rederij Doeksen
Maak de overtocht met Rederij Doeksen
Bekijk alle afvaarten