Rederij Doeksen Rookvrij

Vanaf januari 2019 zijn alle schepen, veerterminals en terreinen van Rederij Doeksen rookvrij. Het rookverbod geldt voor sigaretten, sigaren, pijptabak, maar ook voor de e-sigaret, en ‘rookvrije sigaretten’ zoals de iQos/Heets en ander rookgerei. Ter ondersteuning van deze maatregel zijn rookartikelen uit het assortiment van onze winkel, de Parlevinker gehaald.

 

Met het rookvrij maken van ons bedrijf steunen we  de landelijke beweging Op weg naar een rookvrije generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.

 

Ook past roken niet in de gezonde leefstijl die we bij Rederij Doeksen voorstaan. We voeren een actief beleid dat erop gericht is dat onze medewerkers zo gezond mogelijk hun werk kunnen doen. We stimuleren stoppen met roken, gezonde voeding en meer bewegen. Het werken in een rookvrije omgeving past hierbij. 

 

Door roken niet meer toe te staan, voorkomen we tenslotte dat er sigarettenpeuken in de Waddenzee terechtkomen waardoor het kwetsbare milieu sterk belast wordt. Sigarettenpeuken zijn de grootste strandvervuilers ter wereld. Jaarlijks spoelen er maar liefst 580 miljard stuks aan. Het rookverbod draagt bij aan een vermindering van deze overlast.