Waar wil je heen?
Datum heenreis
Datum terugreis
Wandel dit jaar de Fjoertoer op Terschelling
Wandel dit jaar de Fjoertoer op Terschelling

Fjoertoer Terschelling, een unieke wandeltocht

De Fjoertoer vindt in het eerste weekend na de paasdagen plaats op Terschelling, sinds 2008 Wandelaars lopen 16, 22 of 42 kilometer door de natuur over het schitterende eiland. Terschelling Deze unieke Fjoertoer wandeltocht heeft in zijn relatief korte bestaan zowel Egmond als Renesse geïnspireerd om een zelfde soort Fjoertoer te organiseren.

Tocht langs de vuurtoren

 De Fjoertoer dankt zijn naam aan de vuurtoren op Terschelling. Vroeger werd door vuur (het Friese woord is fjoer) op de toren (toer) de schepen in de omgeving gewaarschuwd. Nu zijn de verschillende kunstwerken met vuur-, licht- en geluidseffecten tijdens de Fjoertoer Terschelling de bakens voor de wandelaars door de nacht.

Fjoertoer Terschelling 2016

Dit jaar vindt de Fjoertoer plaats op zaterdag 2 april. De start is in de namiddag of aan het begin van de avond en men loopt letterlijk de schemering in. In de duisternis met honderden mensen over het strand en door de bossen wandelen is een belevenis op zich tijdens de Fjoertoer Terschelling!

Inmiddels is de inschrijving gesloten, dus er kan niet meer meegelopen worden. Het inschrijven voor de Fjoertoer begint meestal eind november, houd dus de website van de Fjoertoer in de gaten.

Wandel door schitterende natuur van Terschelling
Wandel door schitterende natuur van Terschelling
Bekijk alle afvaarten