Oude vrienden schieten te hulp

Om meer gasten in de gelegenheid te stellen naar de eilanden te reizen, hebben wij bijzondere schepen ingehuurd als aanvulling op onze reguliere vloot. Het gaat hierbij om de nostalgische Friesland (1956), de stoere ms Holland en om het ms Regina Andrea, bekend van de zeehondentochten. 

 

Met de verhoging van de capaciteit van onze reguliere schepen komt er ook een einde aan de inzet van de drie bijzondere schepen die we hebben ingehuurd. Gelukkig verlaten ze ons niet direct. MS Friesland (1956) blijft nog tot en met 3 augustus haar dienstregeling naar Vlieland varen. Het schip zal daarna weer terugkeren naar Noord-Holland. De Regina Andrea en de Holland zullen beiden tot en met 13 juli blijven varen.

 

Belangrijk! Heeft u een boeking met de Regina Andrea of Holland na 13 juli? Dan vervalt deze afvaart. U kunt eenvoudig en snel online in uw account uw boeking omzetten naar een van de andere schepen.

Ms Friesland (1956)

Het ms Friesland I (1956) voer ruim dertig jaar in dienst van Rederij Doeksen en vaart tegenwoordig tussen Enkhuizen en Medemblik. 

Het schip is gebouwd in een heel andere tijd. Het beschikt hierdoor over veel charme, maar het beschikt niet over wifi. Ook is het helaas niet toegankelijk voor mindervaliden. Aan boord worden geen fietsen, motoren en auto’s meegenomen. Omdat de horecafaciliteiten zijn gesloten, raden wij u aan zelf iets mee te nemen of te kopen in de terminal in Harlingen. Warme kleding wordt van harte aanbevolen! De overtocht duurt ca. 2.20 uur naar Terschelling en 2.05 uur naar Vlieland. U gaat aan boord via de reguliere opstapplaatsen van de veerdienst.

Ms Holland

Het ms Holland IV (1951) is destijds in opdracht van Rederij Doeksen gebouwd als razendsnelle bergingssleper en passagiersschip en is tegenwoordig in goede handen bij de Stichting Zeesleepboot Holland, die het schip geheel in oude luister heeft hersteld. 

Het schip is gebouwd in een heel andere tijd. Het beschikt hierdoor over veel charme, maar het beschikt niet over wifi. Ook is het helaas niet toegankelijk voor mindervaliden. Aan boord worden geen fietsen, motoren en auto’s meegenomen. Omdat de horecafaciliteiten zijn gesloten, raden wij u aan zelf iets mee te nemen of te kopen in de terminal in Harlingen. Warme kleding wordt van harte aanbevolen! De overtocht duurt ca. 2.00 uur naar Terschelling. Opstapplaats Harlingen: aan de Dokkade. U bereikt dit via de doorgang bij treinstation Harlingen Haven; opstapplaats Terschelling: links voor de veerterminal.

Ms Regina Andrea

Het ms Regina Andrea is een bekende verschijning op het wad. Rederij Partyvaart uit Harlingen zet het schip gewoonlijk in voor zeehondentochten, rondvaarten en partijen op de Waddenzee en het IJsselmeer. Graag maken wij u attent op een aantal bijzonderheden:

Het schip is helaas niet toegankelijk voor mindervaliden. Uitsluitend passagiers worden meegenomen, dus geen fietsen, motoren en auto’s. Het beschikt niet over een wifiverbinding. Omdat de horecafaciliteiten zijn gesloten, raden wij u aan zelf iets mee te nemen of te kopen in de terminal in Harlingen. Warme kleding wordt van harte aanbevolen! De overtocht duurt ca. 2.20 uur naar Terschelling. Opstapplaats Harlingen: de Nieuwe Vissershaven, vanaf de houten steiger, voorbij de camperplaats Vissershaven (t.h.v. nr. 23); opstapplaats Terschelling: links voor de veerterminal.

Opstapplaatsen

Reist u per ms Holland of ms Regina Andrea dan reist u niet via de reguliere veerterminals van Rederij Doeksen. Deze schepen hebben eigen opstapplaatsen:

 

Ms Holland

Opstapplaats Harlingen

 

Opstapplaats Terschelling

 

ms Regina Andrea

Opstapplaats Harlingen

 

Opstapplaats Terschelling