Raden van Advies

De Raden van Advies Terschelling en Vlieland

De Raden van Advies op Terschelling en Vlieland zijn geïnstalleerd in 2014, in aansluiting op de afspraken van de vaststellingsovereenkomst tussen de Staat der Nederlanden, EVT en TSM, bij de concessie. Het doel van de Raden van Advies is de inspraak van eilanders op veerdienstgerelateerde zaken te versterken en te borgen.

Vergaderingen Raden van Advies

De vergaderingen van de RvA’s vinden minimaal driemaal per jaar op het eiland plaats en vaker indien nodig. Voorafgaand aan de vergaderingen worden de inwoners van Terschelling en Vlieland uitgenodigd breed gedragen onderwerpen ter bespreking aan te dragen. De vergaderingen van de RvA’s worden voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter.

Samenstelling Raden van Advies

De samenstelling van de RvA’s is tot stand gekomen op advies van de deelnemers aan de vaststellingsovereenkomst. De samenstelling, bevoegdheden en inbedding van de RvA’s zijn vastgesteld in het Reglement voor de Raad van Advies en het Huishoudelijk Reglement. De leden van de RvA’s zijn gemandateerde vertegenwoordigers van stakeholdergroepen op het eiland.

  • Leden Vlieland: TCR Vlieland/Arriva, VVV Vlieland, OVV, SRV, VESV, Bevolking Vlieland.
  • Leden Terschelling: Arriva Terschelling, VVV Terschelling, TOV, TCV, Bevolking Terschelling. 
De beste kwaliteit en service voor onze gasten
De beste kwaliteit en service voor onze gasten
Bekijk alle afvaarten