Op reizen tot 1 juni 2023 betalen passagiers een brandstoftoeslag bovenop hun bootticket. Deze tijdelijke brandstoftoeslag zorgt er - samen met een flink pakket aan besparingen - voor, dat de effecten van de extreme brandstofprijzen worden gedempt, de dienstregeling op een verantwoorde en kwalitatief hoogwaardige manier kan worden uitgevoerd en wij ook na deze brandstofcrisis blijven beschikken over voldoende, gekwalificeerde medewerkers. Heel belangrijk, zeker in deze tijd.

Heeft u boottickets gekocht voor afvaarten die plaatsvinden op 1 juni 2023 of later en brandstoftoeslag betaald? De brandstoftoeslag van die tickets kunt u retour vragen. 

Tarieven brandstoftoeslag 1 januari tot 1 juni 2023

  • Brandstoftoeslag toeristen
    De brandstoftoeslag bedraagt voor toeristen 16,5%. Voor voertuigen (zoals auto, bestelwagen, camper, motor of fiets en bijbehorende supplementen) en extra bagage van toeristen bedraagt de toeslag 20,5%.
  • Brandstoftoeslag eilanders
    Omdat het effect voor eilanders (zeer frequente reizigers) het grootst is, geldt voor hen een lagere brandstoftoeslag van 4,5% op alle kaartsoorten (personen, voertuigen en extra bagage).
  • Houders van de Familiepas, Vaste Reizigerspas, Debiteurenpas en Forenzenpas betalen 16,5% brandstoftoeslag op hun boottickets en 20,5% op hun autoboekingen.