Maatregelen Rederij Doeksen als gevolg van coronavirus

**English version**

 

Rederij Doeksen houdt u met regelmatige updates op de hoogte van de gevolgen van het coronavirus. Wij stellen de gezondheid van onze medewerkers, passagiers en andere betrokkenen altijd voorop. We volgen hierbij constant de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

 

Per 1 juli mogen alle zitplaatsen in het Openbaar Vervoer weer worden bezet. Het ministerie heeft de waddenveren onder het Openbaar Vervoer geschaard. Het opheffen van deze capaciteitsbeperking betekent dan ook dat de capaciteit van onze schepen is verhoogd naar het oude niveau. Het Outbreak Management Team heeft hierbij heel duidelijk aangegeven dat deze verhoging van de capaciteit geen extra risico op besmetting betekent voor passagiers en medewerkers.

 

De volgende maatregelen zijn van kracht en we vragen onze gasten met klem deze op te volgen.

Maatregelen

Hygiënemaatregelen

 • Blijf bij gezondheidsklachten (koorts, verkoudheids- of luchtwegklachten) thuis tot u 24 uur klachtenvrij bent;
 • Was uw handen regelmatig en grondig met zeep;
 • Gebruik papieren handdoekjes om uw handen af te drogen;
 • Gebruik regelmatig desinfecterende gel;
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
 • Houd gepaste afstand tot anderen;
 • Schud geen handen;
 • Passagiers gaan gefaseerd, dus in groepen aan boord. Hierdoor duurt het aan en van boord gaan wat langer dan gebruikelijk en kan het voorkomen dat schepen later dan gepubliceerd vertrekken.
 • Mondkapjes zijn verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar in alle veerterminals, op alle terreinen en tijdens de gehele reis aan boord. Hiermee wordt bedoeld niet-medische mond- en neusbescherming, een das of sjaal volstaat niet. U zorgt zelf voor een mondkapje. Geen mondkapje = geen toegang.

 • Volg altijd de instructies van onze medewerkers op.

 

Fysiek contact zoveel mogelijk vermijden

 • Contant geld wordt niet geaccepteerd. Wij vragen onze passagiers te betalen met pin;
 • Houd uw ticket, pas of telefoon zelf voor de scanner bij de ticketcontrole. Onze medewerkers nemen deze niet aan. Ook ander hand-tot-handcontact wordt vermeden;
 • Onze medewerkers bewaren zoveel mogelijk anderhalve meter afstand tot de gasten;
 • Bij de ticketcontrole en de toegang tot het schip staan minder medewerkers dan u gewend bent.
 • Blijf tijdens de overtocht zoveel mogelijk op uw plaats zitten


Extra schoonmaken

Aan boord, in de kantoren en in de terminals wordt extra schoongemaakt. De zeepvoorraad wordt goed in de gaten gehouden en alle locaties zijn voorzien van papieren handdoekjes.

 

Grand Café Promenade

In de terminal in Harlingen is Grand Café Promenade geopend en werkt volgens de RIVM richtlijnen. Hier kunt u terecht voorafgaand aan uw vertrek naar Vlieland of Terschelling om iets te eten en te drinken.

 

Toegankelijkheid terminals

I.v.m. de coronacrisis zijn onze terminals tijdelijk uitsluitend toegankelijk voor passagiers van de veerdienst. Ook worden er minder passagiers dan gebruikelijk toegelaten in de hal, zodat reizigers voldoende afstand kunnen nemen van elkaar. Reistip: Kom niet te vroeg, houd uw wachttijd zo kort mogelijk en volg de aanwijzingen van onze medewerkers op, alstublieft.

 

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking en begrip!

Als dienstverlener maken wij het voor alle passagiers mogelijk om zich goed aan de richtlijnen te houden en stimuleren wij dit. Wij verwachten van onze passagiers dat zij, voor hun eigen gezondheid en die van anderen, verantwoordelijk en met respect omgaan met de geldende maatregelen. Indien passagiers zich niet aan de geldende regels houden, dan zijn wij genoodzaakt en verplicht stappen te ondernemen. Namens alle medewerkers van Rederij Doeksen: hartelijk dank!

 

Extra informatie Terschelling

Reist u naar Terschelling? U vindt alle genomen maatregelen en handige informatie voor een verantwoord verblijf op het eiland op https://www.vvvterschelling.nl/welkom-op-terschelling.

 

Meer informatie