Coronamaatregelen

Bij Rederij Doeksen gelden de landelijke coronamaatregelen die de Overheid stelt aan het Openbaar Vervoer. We vragen reizigers vriendelijk maar dringend deze regels te respecteren tijdens hun bezoek aan Rederij Doeksen. Ook onze medewerkers werken volgens deze regels. Lees onderstaande informatie alstublieft aandachtig door voordat u op reis gaat. Welkom aan boord!

Verantwoord reizen tijdens corona

Update per 29 november 2021

Thuisblijven bij klachten
Blijf bij gezondheidsklachten (koorts, verkoudheids- of luchtwegklachten) thuis tot u 24 uur klachtenvrij bent.

 

Mondkapjes verplicht in de terminals, op de terreinen en aan boord
Bij Rederij Doeksen gelden de coronamaatregelen voor Openbaar Vervoer. In de veerterminals, op de terreinen en aan boord (ook op het buitendek) is een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Hiermee wordt bedoeld een niet-medisch mond-neusmasker. Een das of sjaal volstaat niet. U zorgt zelf voor een mondkapje voor elke overtocht. Geen mondkapje = geen toegang.

 

Meer informatie leest u op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/mondkapjes/verkeer-en-openbaar-vervoer

 

Sneldienst
Aan boord van de sneldienst is eten en drinken i.v.m. de mondkapjesplicht momenteel niet toegestaan. De rechtstreekse overtocht van de sneldienst duurt ca. 50 minuten. Wilt u wel eten of drinken tijdens de overtocht, reis dan per reguliere autoveerboot.

 

Horeca
Wanneer u het Grand Café Promenade in de veerterminal te Harlingen of het bijbehorende terras bezoekt, is een mondkapje verplicht bij het rondlopen, ook een zitplaats is verplicht. Neem ook een geldig coronatoegangsbewijs mee. Horecabedrijven zijn door de overheid verplicht te controleren op een coronatoegangsbewijs. Dit kan zijn: een negatieve testuitslag (van maximaal 24 uur oud), een vaccinatiebewijs of een bewijs dat men hersteld is van corona. Al deze bewijzen kunnen via de CoronaCheck-app getoond worden (QR-code). Heeft u geen smartphone, dan kunt u het bewijs zelf ook printen via de website www.CoronaCheck.nl.

 

Het Grand Café Promenade en alle horecapunten aan boord sluiten vanaf zondag 28 november om 17.00 uur. Winkel de Parlevinker is ook vanaf 17.00 uur gesloten.

 

Meer info leest u op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs

 

Te druk? Kies zelf een rustiger reismoment
Alle zitplaatsen in het Openbaar Vervoer (dus ook op de schepen) mogen worden benut. Vindt u het niet prettig om op een drukke afvaart te reizen? Kies dan voor een afvaart ’s avonds (naar het eiland) of ‘s ochtends vroeg (vanaf het eiland) of voor een afvaart op dinsdag, woensdag of donderdag.

 

U bent COVID-19 positief getest: zo regelt u uw terugreis
Bent u op vakantie op Vlieland of Terschelling en heeft u COVID-19-gerelateerde klachten? Laat u testen op het eiland! Test u positief op COVID-19 of vraagt de GGD u in quarantaine te gaan? U mag in geen geval in de salons van de veerboten plaatsnemen!

 

Meer informatie

Mondneusmaskers: verplicht vanaf 13 jaar

Mondneusmaskers

 • Mondkapjes zijn verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar in alle schepen. Hiermee wordt bedoeld aansluitende, niet-medische mond- en neusbescherming, een das of sjaal volstaat niet. U zorgt zelf voor een mondkapje. Geen mondkapje = geen toegang.
 • Spatmaskers (face shields) zijn uitsluitend toegestaan voor passagiers die aantoonbaar, om medische redenen geen mondneusmasker kunnen of mogen dragen. Zij zijn daarnaast verplicht hun uitzonderingspositie aan te tonen:
  • door bewijs te laten zien waaruit blijkt dat hij / zij onder behandeling is van een arts of zorgorganisatie, bijvoorbeeld een verwijsbrief of een bewijs van een afspraak met een arts.
  • door een verklaring van een begeleider of naaste waarom hij / zij geen mondkapje kan dragen;
  • door een kaartje te laten zien waaruit blijkt dat hij / zij een uitzondering is;
  • door zijn / haar hulpmiddel of medicijnen te tonen.
 •  

  Om medische redenen geen mondmasker?
  Passagiers die om medische redenen geen mondneusmasker kunnen dragen, dienen een faceshield te dragen en worden door de purser begeleid naar een aparte ruimte. Omdat wij verantwoordelijkheid zijn voor de orde en de rust aan boord, is hiervoor gekozen. Zijn er behalve passagiers mét mondneusmaskers ook passagiers in de salon zonder beschermende maatregelen, dan zorgt dit voor confronterende situaties en veel onrust onder de reizigers, zo heeft de ervaring ons geleerd.

   

  Passagiers die zich niet aan de bovenstaande instructies willen houden, kunnen wij helaas niet toelaten.