Update maatregelen Rederij Doeksen als gevolg van coronavirus

* Laatste update donderdag 25 juni 2020, 16.15 uur *

 

**English version**

 

Rederij Doeksen houdt u met regelmatige updates op de hoogte van de gevolgen van het coronavirus. Belangrijkste uitgangspunt is dat we de gezondheid van onze medewerkers, passagiers en andere betrokkenen voorop stellen. We volgen hierbij constant de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

 

Persconferentie 24 juni jl.

Tijdens de persconferentie van het kabinet op woensdag 24 juni jl. zijn verdere versoepelingen van de coronamaatregelen afgekondigd. Graag willen wij u informeren over de consequenties die dit de komende tijd heeft voor onze dienstregeling en onze dienstverlening.

 

Per 1 juli mogen alle zitplaatsen in het Openbaar Vervoer weer worden bezet. Het ministerie heeft de waddenveren onder het Openbaar Vervoer geschaard. Het opheffen van deze capaciteitsbeperking betekent dan ook dat de capaciteit van onze schepen weer verhoogd mag worden naar het oude niveau. Het Outbreak Management Team heeft hierbij heel duidelijk aangegeven dat deze verhoging van de capaciteit geen extra risico op besmetting betekent voor passagiers en medewerkers.

 

Alle geldende hygiënemaatregelen blijven van kracht en leest u verder op deze pagina onder het kopje 'maatregelen'.

 

Dienstregeling juli en augustus

De dienstregeling voor juli en augustus is gepubliceerd en boekbaar op deze website. Deze dienstregeling is gemaakt met inachtneming van coronamaatregelen waar we ons nog steeds aan moeten houden, zoals gefaseerd in- en ontschepen. Afvaarttijden kunnen hierdoor anders zijn dan de eerder gepubliceerde dienstregeling. Mocht u naar Terschelling reizen en uw vertrektijd wijzigt, dan ontvangt u hiervan tijdig bericht. Alle gasten die naar Vlieland reizen en waarvan de vertrektijd wijzigt zijn inmiddels door ons geïnformeerd. Onze excuses voor het ongemak en dank voor uw begrip.

 

Omdat het momenteel erg druk is op ons Contactcenter, verzoeken wij u vriendelijk hierover niet telefonisch contact op te nemen. Houdt u onze website in de gaten voor actuele informatie.

 

Bekijk dienstregeling

 

Inzet ingehuurde schepen

Met de verhoging van de capaciteit van onze reguliere schepen komt er ook een einde aan de inzet van de drie bijzondere schepen die we hebben ingehuurd. Gelukkig verlaten ze ons niet direct.

MS Friesland (1956) blijft nog tot en met 3 augustus haar dienstregeling naar Vlieland varen. Het schip zal daarna weer terugkeren naar Noord-Holland. De Regina Andrea en de Holland zullen beiden tot en met 13 juli blijven varen.

 

Belangrijk! Heeft u een boeking met de Regina Andrea of Holland na 13 juli? Dan vervalt deze afvaart. U kunt eenvoudig en snel online in uw account uw boeking omzetten naar een van de andere schepen.

 

Extra informatie Terschelling
Reist u naar Terschelling? U vindt alle genomen maatregelen en handige informatie voor een verantwoord verblijf op https://www.vvvterschelling.nl/welkom-op-terschelling.

Maatregelen

Hygiënemaatregelen

 • Blijf bij gezondheidsklachten (koorts, verkoudheids- of luchtwegklachten) thuis tot u 24 uur klachtenvrij bent;
 • Was uw handen regelmatig en grondig met zeep;
 • Gebruik papieren handdoekjes om uw handen af te drogen;
 • Gebruik regelmatig desinfecterende gel;
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
 • Houd gepaste afstand tot anderen;
 • Schud geen handen;
 • Passagiers gaan gefaseerd, dus in groepen aan boord. Hierdoor duurt het aan en van boord gaan wat langer dan gebruikelijk en kan het voorkomen dat schepen later dan gepubliceerd vertrekken.
 • Mondkapjes zijn verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar in alle veerterminals, op alle terreinen en aan boord. Hiermee wordt bedoeld niet-medische mond- en neusbescherming, dus een das of sjaal volstaat niet. U zorgt zelf voor een mondkapje. Geen mondkapje = geen toegang.

 

Fysiek contact zoveel mogelijk vermijden

 • Contant geld wordt niet geaccepteerd. Wij vragen onze passagiers te betalen met pin;
 • De vingerscans bij de toegangscontrole staan allemaal uit. Houd uw ticket, pas of telefoon zelf voor de scanner bij de ticketcontrole. Onze medewerkers nemen deze niet aan. Ook ander hand-tot-handcontact wordt vermeden;
 • Onze medewerkers bewaren zoveel mogelijk anderhalve meter afstand tot de gasten;
 • Bij de ticketcontrole en de toegang tot het schip staan minder medewerkers dan u gewend bent.


Extra schoonmaken

Aan boord, in de kantoren en in de terminals wordt extra schoongemaakt. De zeepvoorraad wordt goed in de gaten gehouden en alle locaties zijn voorzien van papieren handdoekjes.


Winkel Parlevinker

Winkel de Parlevinker in de terminal in Harlingen is voorlopig uitsluitend geopend voor passagiers. Passagiers kunnen er terecht voor flesjes drinken, snoep en diverse andere etenswaren. De Parlevinker is dagelijks geopend van 08.00 uur tot 17.30 uur en op vrijdag van 08.00 - 20.00 uur.

 

Grand Café Promenade

In de terminal in Harlingen is Grand Café Promenade geopend en werkt volgens de RIVM richtlijnen. Hier kunt u terecht voorafgaand aan uw vertrek naar Vlieland of Terschelling om iets te eten en te drinken.

 

Toegankelijkheid terminals

I.v.m. de coronacrisis zijn onze terminals tijdelijk uitsluitend toegankelijk voor passagiers van de veerdienst. Ook worden er minder passagiers dan gebruikelijk toegelaten in de hal, zodat reizigers voldoende afstand kunnen nemen van elkaar. Reistip: Kom niet te vroeg, houd uw wachttijd zo kort mogelijk en volg de aanwijzingen van onze medewerkers op, alstublieft.

 

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking en begrip!

Als dienstverlener maken wij het voor alle passagiers mogelijk om zich goed aan de richtlijnen te houden en stimuleren wij dit. Wij verwachten van onze passagiers dat zij, voor hun eigen gezondheid en die van de passagiers, verantwoordelijk en met respect omgaan met de geldende maatregelen. Namens alle medewerkers van Rederij Doeksen: hartelijk dank!

 

Meer informatie