Auto's en motoren

Met de auto naar Terschelling of Vlieland

U kunt uw auto of motor uitsluitend meenemen aan boord van onze veerschepen, niet op onze snelboten. Voor de overtocht dient u vooraf te boeken.  

Met de auto op reis
Met onderstaande reistips verloopt het inschepen vlot en prettig:

 • Wees minimaal een half uur voor afvaart in de terminal aanwezig.
 • In Harlingen aangekomen, meldt u zich bij het autoloket van Rederij Doeksen. Bij de mini-rotonde slaat u rechtsaf.  
 • Bij het autoloket wordt uw boeking gecontroleerd. Blijkt uw auto langer of korter dan in uw boeking aangegeven, dan wordt uw boeking aangepast.
 • Op basis van de maat van uw auto wordt uw auto opgesteld voor het inschepen. De lokettiste geeft aan in welke rij u uw voertuig mag parkeren.
 • Medepassagiers in auto’s adviseren wij dringend via de terminalhal aan boord te gaan. Vergeet hierbij niet uw bootticket mee te nemen. Op deze manier beperken we – in verband met de veiligheid – het aantal passagiers op de autodekken. De terminal is verwarmd, rookvrij en voorzien van gratis wifi. Ook vindt u er gratis (invaliden)toiletten, een babyverzorgingsruimte, horeca en een winkel.
 • Uw ticket wordt persoonlijk door één van onze medewerkers gescand.
 • U parkeert uw auto op aanwijzingen van onze medewerkers aan boord van de schepen.

Meer praktische informatie over het inschepen van uw auto.


Tip: via Twitter (@rederijdoeksen) informeren wij onze reizigers over wijzigingen in de dienstregeling. Als u bij boeking uw mobiele nummer opgeeft, ontvangt u bij eventuele wijzigingen een sms.

Mindervaliden
Bent u slecht ter been en/of rolstoelgebruiker en hebt u hulp nodig bij het aan- en van boord gaan, meld dit dan bij onze medewerkers. Zij zijn u graag van dienst.

Met de auto naar Vlieland
Vlieland is autoluw en dit betekent dat het in principe niet is toegestaan gemotoriseerde voertuigen mee te nemen naar Vlieland. Wilt u toch uw auto, motor of brommer meenemen, dan dient u vóór de reis een zogenaamde T-ontheffing aan te vragen bij de gemeente Vlieland. Hebt u een ontheffing, dan kunt u vervolgens telefonisch voor uw auto of motor een plaats op de boot boeken.

Aanhangwagens naar Vlieland
Het is wel toegestaan om een aanhangwagen (wanneer deze gebruikt wordt voor recreatieve doeleinden zoals het meenemen van tenten/reisbagage) mee te nemen naar het eiland.

Goed om te weten:

 • Aanhangwagen zonder trekkend voertuig (dit zijn aanhangwagens die geen eigen kenteken voeren): max. 750 kg, max. 2,05 m breed, max. 2,60 m hoog
 • Voor een aanhangwagen die breder is dan 2,05 m dient een T-ontheffing worden aangevraagd bij de gemeente Vlieland en kan alleen geboekt worden in combinatie met een auto.  
 • Een aanhangwagen die kentekenplichtig is, kan alleen geboekt worden met een auto. Hiervoor dient een T-ontheffing worden aangevraagd bij de gemeente Vlieland.  

U kunt de aanhangwagen telefonisch boeken via 088 - 9000 888. 

Bekijk de tarieven voor het meenemen van een aanhangwagen naar Vlieland.

Let op: Rederij Doeksen verzorgt niet het transport van de boot naar uw accommodatie. Met uw accommodatieverschaffer of via bagagevervoerder Wietze de Boer of Zeelen regelt u het transport van de boot naar uw plaats van bestemming op Vlieland.

Aanhangwagen naar Terschelling

 • U kunt een aanhanger of kar alleen meenemen op de veerboot.
 • Afmetingen tarief laag = tot 1,95 m hoog x tot 2,05 m breed. 
 • Afmetingen tarief hoog = vanaf en hoger dan 1,95 m x vanaf en breder dan 2,05 m

Meerdere auto's mee?
Bent u van plan meerdere auto's mee te nemen? Maak hiervoor dan aparte boekingen. Houd er wel rekening mee dat iedere boeking minimaal één persoon (bestuurder) moet bevatten.

Motoren
Zet uw motor aan boord stevig neer. Rederij Doeksen is niet aansprakelijk voor eventuele schade, mocht uw voertuig aan boord omvallen.

vrij zonnigWoensdag, 31 Augustus