Vacature Veiligheidskundige (AT2)

Het is vrijdag 30 mei als jij op je telefoon de krantenkoppen leest. Vol ongeloof bekijk je de foto’s van de gekapseisde rondvaartboot op de Donau in Budapest. De boot werd met volle vaart geraakt door een riviercruiser. Er zijn 21 vermisten... Wat een ramp! Hoe heeft dit kunnen gebeuren, is het eerste dat je denkt. Voor jou als Veiligheidskundige en expert op het gebied van QHSE management is dit je grootste nachtmerrie. De veiligheid van bemanning en passagiers staat boven alles!


Rederij Doeksen staat bekend als de veiligste rederij en wil dit ook zo houden. Daarom wordt er flink geïnvesteerd in veiligheid, duurzaamheid en gastbeleving. Vanaf 1 april 2020 wordt de vloot uitgebreid met twee nieuwe schepen op vloeibaar gas (LNG). Naast de milieuwinst die dit oplevert, wordt de verbinding tussen de eilanden en de rest van de wereld hierdoor nog beter. Maar het betekent ook dat er op het gebied van veiligheid een grote uitdaging ligt. Wil jij impact hebben en deze kans pakken? Dat kan! Welkom aan boord bij Rederij Doeksen!

 

Direct solliciteren


Met elkaar maken wij het verschil

We gaan terug naar 1908: Rederij Doeksen wordt opgericht door mannen die hun brood op zee verdienen met schelpen zuigen, slepen en bergen. Het waren mannen met visie die niet bang waren risico’s te nemen om te groeien. Echte aanpakkers. Die mentaliteit heerst hier nog steeds; we streven continu naar verbetering en vernieuwing. Nu vervoeren we jaarlijks ruim 785.000 passagiers over de Waddenzee. Dat doen we met een vloot van autoveerboten en snelle catamarans. Daarnaast beschikken we over een vrachtboot, waarmee we vracht en voorraad naar de eilanden verschepen. Bij ons draait alles om gastvrijheid, veiligheid, duurzaamheid, continuïteit en innovatie. Met z’n allen streven wij ernaar dat onze passagiers zich prettig en welkom voelen en zorgen we voor veilige schepen met milieuvriendelijke oplossingen. Niet voor niets is Rederij Doeksen gecertificeerd volgens de ISM-code en voldoen wij aan de kwaliteitseisen van ISO-9001. We varen in het unieke waddengebied, daarom vinden wij het ook heel belangrijk om bij te dragen aan een beter milieu. Zo willen wij onze CO2 footprint in 2021 met 10% verlaagd hebben. Als Doeksen-medewerkers zijn we trots op ons bedrijf en ons werk. Elke medewerker is belangrijk, op de brug en in het restaurant, op de wal of achter de balie, op kantoor of in de machinekamer. Doeksen-medewerkers vertrouwen op elkaars enthousiasme, flexibiliteit en slagkracht. Met elkaar maken wij het verschil.


Hoe ziet je werkdag eruit?

’s Ochtends loop je door de haven naar ‘het mooiste kantoor van Nederland’, zoals de kapiteins van Rederij Doeksen het omschrijven. Het is maandagochtend, het begin van een heel bijzondere dag! De nieuwe schepen gaan in de vaart en jij gaat als een van de eerste passagiers mee naar Terschelling. Maanden heb je naar dit moment uitgekeken. En wat heb jij een berg werk verzet om alles in orde te krijgen op QHSE-gebied. Voor alle bemanningsleden is het een spannende dag, want alles is nieuw en er wordt gewerkt met andere protocollen dan ze gewend zijn. Maar jij hebt ervoor gezorgd dat iedereen goed getraind is en weet wat er verwacht wordt. Dat er pers aanwezig is maakt het allemaal nog iets spannender. Maar jij bent ervan overtuigd dat alles goed gaat komen. Je hebt immers alles tot in de puntjes uitgewerkt!


De veerboot vertrekt om 9.45 uur naar Terschelling. Je hebt net een overleg gehad met de Operationeel manager en het management team en loopt nog even langs de walbemanning voor een praatje. Je observeert het reilen en zeilen op de kade; passagiers, bagage en auto’s vinden allemaal een plekje op de boot. Eenmaal aan boord is het tijd voor een bakje koffie en kun je gelijk even een kijkje nemen in de keuken van de horeca. Je doet daarna een ronde door het schip, spreekt veel mensen en registreert je bevindingen. Alles loopt op rolletjes. De directeur, die ook aanwezig is op het nieuwe schip, geeft je een schouderklop en glimlacht: “Dit hebben we goed gedaan met z’n allen.” Jij voelt de energie door je lichaam gaan, geeft hem een bevestigende knik en zegt: “Hier mogen we best trots op zijn.”

 

Op Terschelling aangekomen loop je naar het Doeksen kantoor en werk je uit wat je hebt opgepikt tijdens de vaart. Je bent nog druk bezig met het maken van nieuwe actiepunten als je op je horloge kijkt… over een half uur vertrekt de sneldienst naar Harlingen. Je slaat snel je documenten op en doet je laptop in je tas. Je ziet nog kans om even langs de walbemanning te lopen en gaat dan aan boord van de Tiger. Onderweg log je nog even in om de laatste puntjes op de i te zetten, waarna je met een voldaan gevoel de werkdag afsluit.

 

Misschien voel jij je nu ook trots, omdat je jezelf kunt voorstellen dat jij degene bent die er mede voor gezorgd heeft dat deze dag perfect is verlopen. Dat is mooi, want hieronder wordt het nog interessanter voor je.

 

Wat komt er nog meer in je functie naar voren?

Als Veiligheidskundige ben jij een van de belangrijkste schakels binnen ons bedrijf. Je hebt als doel om Rederij Doeksen op het gebied van QHSE verder te professionaliseren. Je spreekt de taal van de bemanning en bent thuis in de eilandercultuur. Een van je speerpunten is het verhogen van het veiligheidsbewustzijn van alle medewerkers. Ook houd jij je bezig met het verkleinen van de CO2 footprint, ben je de drijvende kracht achter de uitvoering en opvolging van de RIE’s en coach je de preventiemedewerkers. Je werkt aan een gestructureerd plan voor het observeren van veiligheidscomponenten op schepen, waldiensten en kantoor. Je bent regelmatig te vinden aan boord van de schepen. Dit draagt bij aan je zichtbaarheid binnen onze organisatie, maar hierdoor ben je ook goed op de hoogte van alles. Als Veiligheidskundige bij Rederij Doeksen ben jij de expert op het gebied van QHSE.

 

Waar streef je naar?

Voor jou als Veiligheidskundige is veiligheid het belangrijkst. Je observeert, registreert en bedenkt projecten die bijdragen aan het verder professionaliseren van QHSE. Je voelt je verantwoordelijk om deze projecten naar een goed resultaat te begeleiden. Door je daadkracht ben jij in staat om veranderingen aan te brengen in het gedrag van medewerkers, met als gevolg dat de veiligheid en service bij Rederij Doeksen verbeteren. En door jouw overtuigingskracht en feitelijke onderbouwing lukt het jou de directie te overtuigen van de noodzaak van nieuwe projecten. Hierdoor ga jij, na je werkdag, met een goed gevoel naar huis.

 

Wat wij van jou vragen

• Je hebt een afgeronde opleiding op HBO niveau in de richting van Veiligheidskunde of vergelijkbaar;

• Je bent een expert op het gebied van QHSE;

• Je hebt kennis van de ISM-Code en ISO 9001;

• Je hebt enkele jaren werkervaring binnen een soortgelijke omgeving;

• Je hebt affiniteit met de nautische sector;

• Je hebt daadkracht en staat stevig in je schoenen.

 

Beschik jij over deze competenties?

• Je bent daadkrachtig en resultaatgericht. Je komt met nieuwe ideeën en maakt je hier hard voor, je houdt vast totdat het optimale resultaat is behaald;

• Je spreekt de taal van de bemanning en kent de eilandercultuur. Hierdoor communiceer je makkelijk en op een natuurlijke manier. Zo weet je mensen mee te krijgen;

• Je houdt optimaal overzicht over de verschillende projecten, weet de juiste prioriteiten te stellen en handelt hier resoluut naar; jij neemt je verantwoordelijkheid;

• Jij denkt in oplossingen, soms zijn ze simpel dan weer innovatief. Het belangrijkste is dat je veiligheid voorop hebt staan.


Wat krijg je van ons?

• Een direct dienstverband bij Rederij Doeksen, wij binden graag goede mensen;

• Een bruto maandsalaris van tussen de € 3452 en € 3867 op basis van 36 uur;

• 8% vakantietoeslag;

• 25 vakantiedagen;

• Een goed verzorgde pensioenregeling bij Pensioenfonds Vervoer;

• Gratis healthchecks;

• Vergoeding voor sporten

• Een dynamisch bedrijf met leuke collega’s;

• Een collectieve korting op de zorgverzekering;

• Een vrijvervoer-regeling van en naar Vlieland, Terschelling en Harlingen;

• Goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

 

Waarom wil je dit niet mislopen?

 

Omdat:

✓ Jij voor een veilige verbinding tussen de eilanden en de rest van de wereld wilt zorgen;

✓ Jij wilt werken bij een dynamisch en innovatief bedrijf dat altijd streeft naar verbetering en vooruitgang;

✓ Jij zelf invulling geeft aan deze functie. Resultaat staat voorop. Hoe je dit doet is aan jou;

✓ Jij duurzaamheid en milieu belangrijk vind en wilt bijdragen aan het zorgvuldig omgaan met het Waddengebied;

✓ Jij de gastbeleving naar een nog hoger niveau wilt brengen;

✓ De functie van Veiligheidskundige een prachtige stap is in jouw carrière als ambitieuze professional.

 

Sta je al te popelen om aan de slag te gaan? Zo kom je in aanmerking!

Voor de sollicitatieprocedure maakt Rederij Doeksen gebruik van de diensten van Effectus-HR. Ben jij de ideale kandidaat? Laat het eerst allemaal even bezinken, maar wacht niet te lang met reageren. Wie weet is de functie dan al vergeven. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van een Persoonlijkheidsvragenlijst van PAPI. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Jeltine Boomsma (Consultant Effectus-HR) op telefoonnummer 06-11223081.

 

Direct solliciteren


Acquisitie Rederij Doeksen en Effectus-HR werken bewust en vol vertrouwen samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien hun vervullingsgraad van 93% zijn we er van overtuigd dat ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat wordt gevonden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.