Selecteer heenreis
Selecteer terugreis

Wat is er toch aan de hand met de Koegelwieck?

 

 

Het zal u vast niet zijn ontgaan: sneldienst Koegelwieck is al een lange tijd uit de vaart. Het schip kampt namelijk met een terugkerend probleem waarvan de oorzaak moeilijk is te achterhalen. De afgelopen periode hebben we veel suggesties van belangstellenden ontvangen. Hartelijk dank voor alle blijken van meeleven en meedenken!

 

Wat is de laatste stand van zaken?

 

Op 6 oktober is de stuurboordmotor uit het schip gehaald en naar een internationale dieselmotorenexpert (Wärtsilä) gebracht. Daar zal de schade oorzaak definitief worden vastgesteld, waarna de motor op basis van een nieuw motorblok weer zal worden opgebouwd. De gerepareerde motor zal uitvoerig worden getest op de proefbank alvorens deze weer wordt ingebouwd. De bakboordmotor wordt grondig geïnspecteerd en zal op basis van de instellingen van de stuurboordmotor opnieuw worden afgesteld, wat moet leiden tot twee goed werkende motoren.

 

De uitval van ms Koegelwieck heeft vooralsnog geen nadelig effect op de sneldienstcapaciteit. Gelukkig kunnen we door de inzet van extra afvaarten van sneldienst ms Tiger en aangepaste vertrektijden passagiers voldoende sneldienstcapaciteit bieden van en naar zowel Vlieland als Terschelling. Vooralsnog vaart de Koegelwieck tot en met 3 december a.s. niet. Het aantal afvaarten van het schip is vanaf november al beperkt i.v.m. de winterdienstregeling. Alle passagiers die op de geannuleerde reizen stonden geboekt, worden komende week omgeboekt naar afvaarten van de Tiger of de autoveerdienst.

 

Een overzicht van de aangepaste afvaarten >>

 

Laatste update: 6 oktober 2020