Hulp-kok aan boord van de schepen
Zo ziet je dag er ongeveer uit:
“Als Hulp-kok zorg ik ervoor dat alle passagiers aan boord lekker kunnen eten. Ze zijn op vakantie en daar hoort smikkelen en smullen bij, nietwaar? Ik bak uitsmijters, verwarm de soepen, zorg voor de frites en de snacks en voor nog veel meer! Daarnaast let ik erop dat de keuken schoon en opgeruimd blijft en dat de voorraden op peil blijven. Ik vorm een geoliede machine met mijn collega’s in het buffet: een goede communicatie is heel belangrijk in mijn vak. Ik vind het heerlijk om de hele dag met eten bezig te zijn en ik krijg er een kick van om voor 800 passagiers aan boord binnen een uur de maaltijden te verzorgen. Gelukkig hoef ik het niet alleen te doen, haha! Mijn werkdagen zijn normaal gesproken van 14:00 uur ’s middags tot ongeveer 22:00 uur ’s avonds en daarna slaap ik op Vlieland of Terschelling in een hut aan boord of in het personeelsverblijf. De volgende ochtend sta ik weer vroeg op en werk ik van ongeveer 6:30 uur ’s ochtends tot 14:00 uur ’s middags. Daarna heb ik de hele middag en avond nog lekker voor mezelf! Kom jij ook knallen in de kombuis?”