Medewerker Algemene Dienst (afruimen en afwassen) aan boord van de schepen
Zo ziet je dag er ongeveer uit:
“Als Medewerker Algemene Dienst ben ik de smeerolie van de horeca aan boord, zonder mij loopt alles in de soep. Ik zorg dat de tafels worden afgeruimd en daarbij maak ik altijd even een gezellig praatje met de passagiers. Daarna knal ik de afwas er doorheen en zorg ik dat mijn collega’s in het buffet voldoende schone kopjes, borden en bestek hebben. Soms help ik daarna nog even met het binnenhalen van de voorraden en het van boord brengen van lege flesjes en glaswerk. Ik krijg altijd een goed gevoel als de boel achter de schermen weer schoon en opgeruimd is: klaar voor de volgende reis! Mijn werkdagen zijn normaal gesproken van 14:00 uur ’s middags tot ongeveer 22:00 uur ’s avonds en daarna slaap ik op Vlieland of Terschelling in een hut aan boord of in het personeelsverblijf. De volgende ochtend sta ik weer vroeg op en werk ik van ongeveer 6:30 uur ’s ochtends tot 14 uur ’s middags. Daarna heb ik de hele middag en avond nog lekker voor mezelf! Kom jij met mij gas geven in de algemene dienst?"