Medewerker Bediening aan boord van de schepen
Zo ziet je dag er ongeveer uit:
“Als Medewerker Bediening zorg ik dat het de gasten in het à la carte restaurant aan boord aan niets ontbreekt. Ik heet hen welkom, neem hun bestellingen op, maak de drankjes klaar en serveer deze samen met de gerechten uit. Daarna vraag ik natuurlijk altijd even of alles naar wens is en maak ik een gezellig praatje met “mijn” gasten. Ik zeg bewust “mijn” gasten, omdat het restaurant een beetje afgesloten is van de rest van het schip en daardoor voelt het echt een beetje alsof de gasten bij mij op visite komen! Mijn werkdagen zijn normaal gesproken van 14:00 uur ’s middags tot ongeveer 22:00 uur ’s avonds en daarna slaap ik op Terschelling in het personeelsverblijf. De volgende ochtend kan ik meestal uitslapen en daarna werk ik weer van 12:00 uur ’s middags tot 19:30 ’s avonds. Dan stap ik van boord en ben ik nog mooi op tijd thuis ook! Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik het heel zelfstandig mag doen en dat ik net even wat meer service kan bieden dan mijn collega’s in het selfservice buffet. Kom jij me helpen?”