Rederij Doeksen scoort 8,1 en 8,3 op klanttevredenheid

In mei voerde een team van onderzoeksbureau I&O Research aan boord van de veerschepen van Rederij Doeksen het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek uit namens het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Voor zowel Vlieland als Terschelling scoorde Rederij Doeksen dit jaar respectievelijk een 8,3 en een 8,1: een mooie verbetering ten opzichte van vorig jaar en hoger dan de eis die de concessiehouder aan het bedrijf stelt.

Paul Melles, directeur van Rederij Doeksen, is blij met de resultaten: “De afgelopen periode heeft Rederij Doeksen veel geïnvesteerd in gastvrijheidsprogramma’s, kwaliteits- en serviceverbetering. We zijn er samen met onze medewerkers trots op, dat dit in de resultaten van het onderzoek duidelijk naar voren komt.”

Op zowel de lijn Vlieland als de lijn Terschelling werd passagiers gevraagd cijfers te geven op zeventien verschillende onderdelen (“vaartkenmerken”). De overheid vergelijkt de cijfers van de jaarlijkse meting (conform de afspraken uit de concessie) met peiljaar 2009. Toen werd het eerste onderzoek door de overheid gehouden.

 

2009

2015

2016

2017

Terschelling

7,9

7,8

8,0

8,1

Vlieland

8,1

8,3

8,2

8,3

 

De klantwaardering werd in 2017 op de lijn Terschelling significant hoger beoordeeld t.o.v. 2009 op de volgende punten: algemeen oordeel totale vaart, zitplaats, netheid van het vaartuig, netheid van het sanitair, klantvriendelijkheid van het personeel, informatie bij de opstapplaats, netheid van de wachtruimte en het kwijt kunnen van de bagage.

Op de lijn Vlieland werd de klantwaardering significant hoger beoordeeld t.o.v. 2009 op de volgende punten: netheid vaartuig, netheid sanitair, klantvriendelijkheid personeel, informatie opstapplaats, netheid wachtruimte, informatie bij problemen, prijs motorvoertuig en stiptheid.

We bedanken onze reizigers heel hartelijk voor deze mooie cijfers.

 

Reizigers bedankt!
Reizigers bedankt!