Selecteer heenreis
Selecteer terugreis
Royal de Luxe - Hét hoogtepunt van LF2018
Royal de Luxe - Hét hoogtepunt van LF2018

Leeuwarden-Friesland 2018

In 2018 staat Leeuwarden-Friesland centraal als Culturele Hoofdstad van Europa. Culturele Hoofdstad van Europa is een internationaal cultureel project dat als doel heeft de diverse culturen van Europa voor het voetlicht te brengen.

 

Elk jaar houden twee landen uit de Europese Unie een nationale verkiezing. In deze landen wordt uiteindelijk door een internationale jury één stad aangewezen om een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa te zijn. Voor 2018 is Leeuwarden één van de twee Europese steden. Valletta in Malta is de tweede. 

Reuzentheater voor jong en oud

De indrukwekkende, vijftien meter hoge Reuzen van het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe lopen van 17 t/m 19 augustus door de straten van Leeuwarden. Tientallen medewerkers hangen aan touwen en in trapezes, om de voeten vooruit te plaatsen. Ze lopen verschillende routes, terwijl ze een uniek verhaal uitbeelden dat geïnspireerd is op Fryslân. Geloof ons: dit wordt onvergetelijk!

Speciaal dagarrangement

Speciaal voor de eilandgasten van Vlieland en Terschelling hebben we een prachtig arrangement samengesteld, zodat u dit absolute hoogtepunt van het culturele jaar niet hoeft te missen!

 

Inclusief:

  • Bootretour Vlieland of Terschelling naar Harlingen
  • Treinticket van Harlingen naar Leeuwarden en v.v.

 

Het is niet nodig de boot- en treintickets te printen: de tickets kunnen ook vanaf een smartphone gescand worden.

 

Data: vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018. Op dit moment is de route die de reuzen lopen en starttijd nog niet bekend. 

Tarieven

 

Volwassene € 36,00 p.p.
65+ € 34,00 p.p.
4 t/m 11 jaar Terschelling   € 17,50 p.p.
4 t/m 11 jaar Vlieland € 19,00 p.p.

  

Tarief (retour veerdienst) is exclusief eventuele sneldiensttoeslag van € 6,80 per persoon, per enkele reis.

Voordelig dagje naar de vaste wal
Voordelig dagje naar de vaste wal
Bekijk alle afvaarten