Route naar Harlingen

U heeft een overtocht naar Terschelling of Vlieland geboekt.

Op deze pagina leest u hoe u bij de boot in Harlingen kunt komen. Handig om te weten: inchecken begint vanaf 30 minuten voor afvaart.

Route: met de auto, trein en bus

Met de auto
Komt u met eigen vervoer, dan volgt u vanaf de Afsluitdijk (A7) de N31 en via Leeuwarden de A31. ANWB-wegwijzers wijzen u vervolgens de weg naar Harlingen Haven. Gemakkelijk van te voren uw route plannen? Dat kan via de ANWB-routeplanner rechts op deze pagina. Adres voor uw navigatie: Waddenpromenade 5, 8861 NT Harlingen.
Houdt u rekening met evenutele wegwerkaamheden of vertraging op uw route? Op Van A naar Beter kunt u de actuele verkeerssituatie raadplegen.

018.jpg  021__klein.JPG

Trein 
Vanuit Leeuwarden vertrekken regelmatig treinen naar Harlingen (kijk ook op www.ns.nl). Vanaf station Harlingen Haven loopt u in ca. 5 minuten (over de Sas-brug en Waddenpromenade) naar de veerbootterminal. Houdt u voor het kopen van uw kaartje rekening met extra tijd. 

  • Boek uw treinkaart online
    Wilt u niet in de rij staan bij de kaartautomaat of bij het loket? Koop dat uw treinkaart vooraf online via de site van NS!
  • OV-chipkaart
    Zowel op station Harlingen Haven als bij de Albert Heijn tegenover station Harlingen Haven (Zuiderhaven 8, 8861 XB Harlingen) is een servicepunt aanwezig waar u uw OV-chipkaart kunt opladen. OV-chipkaarten zijn verkrijgbaar bij de Parlevinker in de terminal van Harlingen. De prijs van de kaart is € 17,50. Er staat dan €10,00 reisgeld op uw chip. Deze chip kunt u vervolgens weer opwaarderen. Voor de OV chipkaart betaalt u € 7,50, omdat u kunt blijven reizen met deze kaart.

Bus
Vanuit Alkmaar neemt u Qliner 350 (via de Afsluitdijk) en lijn 71 (overstappen op 'Kop  afsluitdijk') naar Harlingen (zie ook www.connexxion.nl). Busdiensten van het streekvervoer met bestemming Harlingen, lijn 97 (Leeuwarden - Franeker - Harlingen v.v.) en lijn 99 (Heerenveen - Sneek - Harlingen v.v.) hebben een bushalte voor de deur van de veerbootterminal (zie ook www.arriva.nl). Ook lijnen 75 en 199 stoppen voor de veerbootterminal in Harlingen. Voor inlichtingen over de aansluiting van onze veerboten op het openbaar vervoer kunt u kijken op www.9292ov.nl of bellen met Reiswijzer OV-Reizigersinformatie via tel. 0900-9292 (€ 0,70 per minuut). 

vrij veel bewolkingMaandag, 29 Augustus